VESIĆ: U Beogradu ubuduće više prostora za pešake i bicikliste!
Foto: Beoinfo

Evropska nedelja mobilnosti

VESIĆ: U Beogradu ubuduće više prostora za pešake i bicikliste!

Beograd -
Mi nemamo kulturu vožnje biciklom, i naši građani nisu navikli na takvu vrstu transporta. Mislim da u nekoj budućnosti zajedno možemo da promenimo te navike, rekao je Vesić i dodao da će s rekonstrukcijom Trga Slavija i Bulevara oslobođenja biti izgrađene biciklističke staze

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas u Tašmajdanskom parku obeležavanju početka Evropske nedelje mobilnosti "Naše ulice, naš izbor" i poručio da će se grad truditi da u narednom periodu da više prostora biciklistima i pešacima.

Vesić, koji se u društvu zamenika šefa Delegacije EU u Srbiji Oskara Benedikta i sekretara za saobracaj Dušana Rafailovića provozao tramvajem izbrendiranim crtežima osnovaca i srednjoškolaca, poručio je da će grad raditi na obeležavanju dve biciklisticke staze - od Novog Beograda do Bojcinske šume.

"Mi nemamo kulturu vožnje biciklom, i naši građani nisu navikli na takvu vrstu transporta. Mislim da u nekoj budućnosti zajedno možemo da promenimo te navike", rekao je Vesić.

Gradski menadžer je dodao i da se sledeće godine kreće s rekonstrukcijom Trga Slavija i Bulevara oslobođenja, prilikom kojih bi trebalo da budu izgrađene i biciklističke staze.

On je dodao da je 1997. godine, kao član Gradskog veća, bio zadužen za izgradnju prve biciklisticke staze u Beogradu od "25. maja" do Ade Ciganlije i napomenuo da je to, i nakon 17 godina, najduža biciklisticka staza u Beogradu.

Sekretar za saobracaj Dušan Rafailović rekao je da se privodi kraju izgradnja pet novih biciklistickih parkinga na pet lokacija u gradu, kao i da su obeležene četiri zone usporenog saobracaja u užem gradskom području.

Zamenik šefa Delegacije EU Oskar Benedikt zahvalio je Beogradu na učešću u Evropskoj nedelji mobilnosti, nakon čega je proglasio pobednike takmicenja "Zelene ideje za naš grad" - po troje đaka iz osnovnih i srednjih škola.Nagrade će im biti uručene 20. septembra na Trgu republike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track