VRELI DAN U BEOGRADU: Hitna pomoć do 13 časova intervenisala 68 puta!
Foto: Zorana Jevtić

Povećan broj intervencija na javnom mestu

VRELI DAN U BEOGRADU: Hitna pomoć do 13 časova intervenisala 68 puta!

Beograd -
Lekarima su se za pomoć najčešće obraćali hronični bolesnici, koji su se ređe javljali iz svojih domova, a češće sa javnih mesta, a tom periodu u Beogradu dogodilo i pet saobraćajnih udesa od kojih četiri lakša, a jedan teži

BEOGRAD - Hitna pomoć je danas u Beogradu, gde je u 13 časova izmerena temperatura vazduha od 33 stepena, obavila povećan broj intervencija na javnim mestima, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Hitna pomoć je u Beogradu danas do 13.30 časova intervenisala 68 puta i taj broj nije povećan, ali su bile učestalije intervencije na javnim mestima, kojih je bilo 36, precizirala je Macura.

Prema njenim rečima, lekarima su se za pomoć najčešće obraćali hronični bolesnici, koji su se ređe javljali iz svojih domova, a češće sa javnih mesta.

Macura je dodala da se u tom periodu u Beogradu dogodilo i pet saobraćajnih udesa od kojih četiri lakša, a jedan teži.

Muškarac, star oko 80 godina, teže je povređen kao pešak u saobraćajnom udesu koji se dogodio oko 10 časova u Brđanskoj ulici u Ripnju, rekla je Macura.

On je zadobio otvoreni prelom potkolenice, a prevezen je ortopedu u institut na Banjicu, dodala je portparol Hitne pomoći.

Macura je rekla da su tokom popodneva, zbog vrućine i porasta temperature vazduha, mogući još učestaliji pozivi građana i obraćanja lekarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track