ZA KLADOVO: Opština Stari grad donirala 300.000 dinara poplavljenima!
Foto: Kurir Arhiva

Odluka doneta na opštinskom veću

ZA KLADOVO: Opština Stari grad donirala 300.000 dinara poplavljenima!

Beograd -
Delegacija Starog grada posetila je Kladovo i tom prilikom obišla OŠ Svetozar Radić, koja je oštećena tokom vodene stihije, kao i sedište opštine, a prikupljena suma biće utrošena suksecivno - manji deo će otići za školu, a ostatak novca ugroženom stanovništvu

BEOGRAD - Beogradska opština Stari grad donirala je 300.000 dinara pomoći za Kladovo, a ta sredstva biće utrošena suksecivno - manji deo će otići za školu, a ostatak novca ugroženom stanovništvu.

Odluka o dodeli pomoći doneta je na sednici opštinskog veća Starog grada, koja je održana 25. septembra.

Kako se navodi u saopštenju opštine, delegacija Starog grada posetila je Kladovo i tom prilikom obišla OŠ "Svetozar Radić", koja je oštećena tokom vodene stihije, kao i sedište opštine.

Opština Kladovo je, kako se dodaje, saopštila da je ukupna šteta, prema preliminarnim podacima, više od milijardu i 20 miliona dinara.

Bujice su poplavile 647,7 hektara poljoprivrednog zemljišta, oštećena su 544 objekta, a od toga su 283 potopljena.Oštećeni su vodosistemi: Tekija, Podvrška, Velika Kamenica i Velesnica i vodosistem Brza Palanka, a navedenom procenom nisu obuhvaćene štete na objektima distribucije i puteva Srbije, odnosno infrastrukture koja je pod republičkim nadzorom, a na teritoriji su te opštine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track