ZAPLENJENO 6 KUBIKA: Suzbijanje nelegalne prodaje oko pijace Vidikovac

Sređivanje

ZAPLENJENO 6 KUBIKA: Suzbijanje nelegalne prodaje oko pijace Vidikovac

Beograd -
Javna zelena površina potpuno devastirana, a JKP ,,Zelenilio-Beograd” je uz logističku podršku svih učesnika akcije, uspelo da zelenu površinu uredi i vrati u prvobitno stanje

BEOGRAD - U organizovanoj akciji na suzbijanju nelegalne ulične prodaje polovne robe, kao i čišćenja javne i uređenje javne zelene površine koja je ovog vikenda (od 8 do 12 časova) organizovana u ulicama oko pijace "Vidikovac" (Pilota Mihajla Petrovića i Patrijarha Joanikija) uklonjeno je šest kubika starih stvari (polovne robe), jedan kubik smeća, odneto pet vozila sa zelene javne površine, izdata i izvršena tri usmena rešenja, pet prekršajnih naloga, 14 zapisnika, dve potvrde o oduzetim stvarima, kao i dva zaključka.

"U inspekcijskoj kontroli učestvovali su komunalni inspektori Sektora za komunalni inspekcijski nadzor, Sektora za dežurni inspekcijski nadzor i hitne intervencije i Sektora za izvršni postupak su za vikend, uz asistenciju patrola Komunalne policije, patrola MUP-a policijske stanice „Rakovica” i saobraćajne policije, radnika JKP „Gradska čistoća” i radnika JKP,,Zelenilo-Beograd”. Radnici JKP „Gradska čistoća”, takođe su uz asistenciju Komunalne policije i po nalogu komunalnih inspektora na gore pomenutim lokacijama uklonili kartonske kutije i drugi otpad koji je zatečen na javnoj i zelenoj površini", rekla je Zagorka Panić, sekretarka za inspekcijske poslove.

Prema njenim rečima kako je javna zelena površina potpuno devastirana, JKP ,,Zelenilio-Beograd” je uz logističku podršku svih učesnika akcije, uspelo da zelenu površinu uredi i vrati u prvobitno stanje. U radovima se pored ljudskih resursa koristila i mehanizacija, a na pojedinim delovima javne zelene površine postavljena je i fizička zaštita.

Inspektor drumskog saobraćaja je, uz asistenciju patrole komunalne policije, vršio nadzor nad auto-taksi prevozom u zoni priobalja i noćnih klubova. Iz saobraćaja je isključeno taksi vozilo sa dozvolom opštine Sečanj. Inspektori za zaštitu životne sredine kontrolisali su mere zaštite od buke u kafe klubovima po prijavama graćana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track