ZVEZDARA: Ulica Vlade Ilića dobija novo igralište!
Foto: Beoinfo

Mališani s nestrpljenjem čekaju

ZVEZDARA: Ulica Vlade Ilića dobija novo igralište!

Beograd -
Novo dečje igralište imaće specijalnu gumenu podlogu površine 120 kvadratnih metara na kojoj će biti postavljena četiri moderna rekvizita: dve njihalice Saša, klackalica Rada i ljuljaška sa dva sedišta Milica. Duž staza biće postavljeno šest klupa sa naslonom, kao i dve betonske đubrijere

BEOGRAD- Stambeno naselje u Ulici Vlade Ilića kod broja 5 na opštini Zvezdara u Beogradu uskoro će dobiti novo dečje igralište, kome će se najviše obradovati mališani i njihovi roditelji, saopštilo je dana JKP "Zelenilo".

Novo dečje igralište imaće specijalnu gumenu podlogu površine 120 kvadratnih metara na kojoj će biti postavljena četiri moderna rekvizita: dve njihalice "Saša", klackalica "Rada" i ljuljaška sa dva sedišta "Milica".

Staze koje vode do dečjeg igrališta urađene su od betonskih ploča u beloj, crvenoj, žutoj i zelenoj boji površine 59 kvadratnih metara.

Duž staza biće postavljeno šest klupa sa naslonom, kao i dve betonske đubrijere.

Prema zgradi, sanirana je škarpa tako što je stari potporni zid srušen, a izgrađen je novi u dužini od pet metara.Takođe, stari potporni zid u delu oko igrališta je srušen i izgrađen je novi u dužini od 17 metara.

Ovim radovima prethodilo je uklanjanje starih zastora i rekvizita, kao i uklanjanje nepoželjne vegetacije.

Preostalo je da se izvrše radovi na ozelenjavanju ove površine. Izvršiće se obnova travnjaka setvom travnog semena na površini od oko 1.000 kvadratnih metara, kao i sadnja školovanih sadnica visokih lišćara - tri lipe i pet breza, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track