DOBILI KRILA: U kasi Er Srbije 102 miliona evra
Foto: TANJUG FILIP KRAINCANIC

Srpska avio-kompanija beleži uspeh

DOBILI KRILA: U kasi Er Srbije 102 miliona evra

InfoBiz -
U prvih šest meseci ove godine domaća kompanija povećala je prihode za 82 odsto, a broj putnika za 70 odsto
1 / 4 Foto: Kurir Štampano

BEOGRAD - U prvoj polovini 2014. godine srpska avio-kompanija „Er Srbija“ ostvarila je 102 miliona evra prihoda, što je 82 odsto više nego u istom periodu prošle godine.Ukupno 944.000 putnika koristilo je usluge „Er Srbije“ od januara do juna, što je oko 70 procenata više nego u istom periodu 2013, a „Er Srbija kargo“ prevezao je ukupno 907 tona tereta, što predstavlja rast od 65 procenata u poređenju sa prvom polovinom 2013, dok je prihod od prevoza tereta povećan 32 odsto.

Na dobrom putuGeneralni direktor nacionalne avio-kompanije Dane Kondić istakao je da su na dobrom putu da naprave profitabilnu i snažnu firmu do kraja ove godine.- Tad ćemo nastaviti proces ponovnog povezivanja Balkana s novim tržištima, kombinacijom direktnih letova i proširenja saradnje s našim kod-šer partnerima - rekao je Kondić i naglasio da su ključni faktori rasta broja prevezenih i obima tereta - ubrzani rast regionalne mreže linija ka ukupno 38 destinacija, jedno novo i četiri proširena kod-šer partnerstva i savremenija i pouzdana flota.

ZaposlenjeS obzirom na to da je od osnivanja nove kompanije primljeno 300 radnika, Kondić najavljuje da im je potrebno još „dobrih ljudi“ u timu.- Imamo određeni broj slobodnih radnih mesta i pozivam građane Srbije da posete našu internet stranicu - poručio je Kondić.

ČINJENICEFlota- „Er Srbija „trenutno ima flotu od 10 uskotrupnih i pet turboelisnih aviona- Od oktobra 2013. u upotrebu uvedeno devet aviona „Erbas“- Prosečna starost flote umanjena sa 25 na 10 godina- „Jatovu“ flotu činili su „boinzi“ 737-300, prosečne starosti 26 godina i avioni ATR 72, prosečne starosti 23 godine- Uvedeno je 11 novih linija u prvoj polovini 2014.Radna mesta- 26. oktobra 2013. osnovan je „Er Srbija“- Kompanija „Etihad ervejz“ je vlasnik 49 odsto akcija „Er Srbije“, a preostalih 51 odsto je u vlasništvu Vlade Srbije- Nova kompanija zaposlila je 44 inženjera i tehničara, a otvoreno je ukupno 300 novih radnih mesta- Prihodi od kargo prevoza povećani su za 32 odsto- „Er Srbija“ trenutno nudi letove za 38 destinacija- „Jat“ ugašen s gubitkom od 73 miliona evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track