Er Srbija inkasirala 57 miliona evra u trećem kvartalu
Foto: Nemanja Pančić

Uspešan deo godine

Er Srbija inkasirala 57 miliona evra u trećem kvartalu

InfoBiz -
Usluge Er Srbije između jula i septembra ove godine koristilo je 730.00 putnika, što je za 74 procenta više u odnosu na 419.000 putnika, koliko je prevezeno u istom periodu 2013.

BEOGRAD - Nacionalna aviokompanija Er Srbija u trećem kvartalu ostvarila je prihod od 57 miliona evra i povećala broj putnika za 74 odsto.

Ostvareni prihod u tom periodu predstavlja povećanje od 54 procenata u odnosu na 2013. godinu, a takav rezultat ostvaren je ubrzanim rastom broja putnika i obima prevezenog tereta tokom leta, navela je ta kompanija.

Usluge Er Srbije između jula i septembra ove godine koristilo je 730.00 putnika, što je za 74 procenta više u odnosu na 419.000 putnika, koliko je prevezeno u istom periodu 2013. godine.

Deo kompanije "Er Srbija kargo" takođe je ostvario rast od 64 procenta u odnosu na prošlu godinu sa ukupno 669 tona prevezenog tereta tokom trećeg kvartala 2014.

Avgust je bio rekordan mesec u istoriji aviokompanije jer je 239.000 putnika koristilo usluge Er Srbije, što predstavlja povećanje od 71 procenata u odnosu na isti period prošle godine.

Prva polovina avgusta je bila naročito aktivna jer je u tom periodu 180.000 ljudi putovalo ovom aviokompanijom.Aviolet, čarter brend Er Srbije, koji je počeo sa radom u maju ove godine, je obavio 520 letova u toku letnje sezone i prevezao 90.000 putnika.

"Mi smo se posvetili ostvarivanju profita do kraja 2014. godine i na dobrom smo putu da to i ostvarimo. Uvereni smo da imamo pravu strategiju poslovanja i odnosa prema našim putnicima i da imamo prave ljude u timu koji nas vodi ka uspehu", rekao je generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić.

On je naveo da je u periodu između januara i septembra, Er Srbija je prevezla ukupno 1,8 miliona putnika i 2.000 tona tereta, što u oba slučaja predstavlja rast od 66 procenata u toku istog perioda u 2013. godini.

Tokom trećeg kvartala, flota ove aviokompanije je uvećana na 10 uskotrupnih i pet turboelisnih aviona isporukom poslednjeg aviona A319 iz nabavke koja je ugovorena prošle godine.

To je bio deseti avion Erbasa koji je isporučen Er Srbiji od njenog zvaničnog početka rada 26. oktobra 2013. godine i poslednji do 2018. godine, kada Er Srbija očekuje da će preuzeti svoj prvi avion Erbas A320neo.

Uspostavljanjem leta za Tiranu krajem septembra, mreža ove aviokompanije je proširena na 39 destinacija u 29 zemalja, dok je dodatnih 20 destinacija je putnicima na raspolaganju preko kod šer partnera Etihad ervejz, Er Berlin, Er Frans, KLM, Tarom i Aeroflot.

Tokom trećeg kvartala, organski rast je upotpunjen proširenjem kod šer partnerstava.U ovom periodu, Er Srbija je potpisala novi kod šer sporazum sa Etihad ridženelom, čime su putnicima obezbeđeni lakši pristup i povezanost sa destinacijama u Švajcarskoj, uključujući Cirih i Lugano.

Specijalni proretni sporazum između indijskog Dzet ervejza i Er Srbije je proširen i sada uključuje atraktivne destinacije u Indiji, kao što su Ahmedabad i Goa.

Er Srbija nastavlja da stvara nova radna mesta, i očekuje se da će najvedhi do sada globalni konkurs za zapošljavanje pilota, koji je raspisan u septembru, dovesti preko 40 pilota u tim Er Srbije do kraja ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track