Evro danas 117,68 dinara
Foto: Shutter

Narodna banka Srbije

Evro danas 117,68 dinara

InfoBiz -
Da bi sprečila dalji pad vrednosti dinara, koji je na najnižoj vrednost prema evru od početka godine, NBS je juče na Međubankarskom deviznom tržištu prodala 10 miliona evra

BEOGRAD - Zvanični srednji kurs dinara danas je nepromenjen i iznosi 117,6874 dinara za jedan evro zahvaljujući intervenciji Narodne banke Srbije na Međubankarskom deviznom tržištu.

Da bi sprečila dalji pad vrednosti dinara, koji je na najnižoj vrednost prema evru od početka godine, NBS je juče na Međubankarskom deviznom tržištu prodala 10 miliona evra.

Nacionalna valuta prema zajedničkoj valuti evrozone vredi 0,9 odsto manje nego pre mesec dana i 2,9 odsto manje nego godinu dana ranije, saopštila je Narodna banka Srbije.

Dinar je i prema dolaru ostao nepromenjen, i kurs iznosi 89,1436. Dinar prema američkoj valuti vredi 2,8 odsto manje na mesečnom i 4,2 odsto manje na godišnjem nivou. Najviša srednja vrednost kursa dinara bila je 1. januara ove godine, kada je jedan evro iznosio 114,6421 dinar.NBS je od početka godine na međubankarskom deviznom tržištu kupila 200 miliona evra i prodala 910 miliona evra, računajući i jučerašnju transakciju, kako bi sprečila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track