GODIŠNJICA RADA: Vučić danas na proslavi prvog rođendana Er Srbije
Foto: Nemanja Pančić

Slavlje

GODIŠNJICA RADA: Vučić danas na proslavi prvog rođendana Er Srbije

InfoBiz -
Er Srbija je počela sa radom kao nacionalni avio-prevoznik Srbije 26. oktobra 2013. i sada leti do više od 39 destinacija u Evropi, Mediteranu i Bliskom istoku

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas proslavi povodom obeležavanja prvog rođendana nacionalne aviokompanije Er Srbija.Proslava će biti organizovana u 19.00 časova, u Skupštini grada Beograda, najavljeno je iz vlade.Er Srbija je počela sa radom kao nacionalni avio-prevoznik Srbije 26. oktobra 2013. i sada leti do više od 39 destinacija u Evropi, Mediteranu i Bliskom istoku sa matičnog međunarodnog aerodroma "Nikola Tesla Beograd" u putničkom i teretnom saobraćaju.Nudi i prekookeanske letove do Azije, Australije i Južne i Severne Amerike u saradnji sa kod-šer partnerima i sa kompanijom Etihad ervejz, svojim akcionarom sa 49 procenata vlasničkog udela.Avio-kompanija trenutno ima flotu od 10 uskotrupnih i pet turboelisnih aviona.

Predstavnici Etihad ervejza i Vlade Srbije su 1. avgusta 2013. potpisali ugovor o strateškom partnerstvu o formiranju nove nacionalne avio-kompanije Srbije kao naslednika Jat ervejza koji je otišao u istoriju, i novi avio-prevoznik je u prethodnih godinu dana rada uveo mnoge nove linije i povećao broj putnika i prihode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track