HRVATSKA DOBILA PRVU IKEU: Čekali u redovima da uđu u radnju
Foto: Tanjug

Ogromna gužva, ipak, izostala

HRVATSKA DOBILA PRVU IKEU: Čekali u redovima da uđu u radnju

InfoBiz -
Izgradnja trgovinskog centra na 30.000 kvadratnih metara trajala je šest godina, u nju je uloženo 100 miliona evra, a zaposleno je 350 ljudi
1 / 5 Foto: Tanjug

ZAGREB - Pet godina od kupovine zemljišta i godinu dana od početka izgradnje, prva Ikea u Hrvatskoj danas je konačno otvorena za kupce.

Izgradnja trgovinskog centra na 30.000 kvadratnih metara trajala je šest godina, u nju je uloženo 100 miliona evra, a zaposleno je 350 ljudi.

Otvaranje vrata Ikee u 10 sati u Rugvici, naselju jugoistočno od Zagreba, čekalo je par stotina građana a ogromna gužva, koja se očekivala, očigledno je izostala. Kupci imaju priliku da biraju između 10.000 artikala i to svih sedam dana u sedmici. Ikea Hrvatska u prva četiri dana očekuje 25.000 kupaca. Ikea će biti otvorena svaki dan od 10 do 20 časova, osim nedeljom kada radi do 18 časova.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović poručio je da je otvaranje Ikee dokaz i poruka stranim investitorima da se ulaganje u Hrvatsku ipak isplati. "Ovo je važan dan jer je otvorena jedna od važnih i najvećih investicija u Hrvatskoj. Očekujem da će zajednički interes naći investitor, država i građani te da će hrvatski proizvodjači naći svoje mesto na policama Ikee u Hrvatskoj i globalno", rekao je Josipović.

Glavni direktor Ikea Hrvatska Dragan Kalušević podsetio je da je Hrvatska prvo novo Ikeino tržište još od 2005. godine. Kad je reč o ulasku Ikee na srpsko tržište, švedska kompanija pribavlja dozvole, ali se još ne zna kada bi mogla da počne da radi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track