Kineska delegacija kod Nikolića: Ulagali bi u tekstil i prehrambene kompanije
Foto: Tanjug

Privredne saradnje dve zemlje

Kineska delegacija kod Nikolića: Ulagali bi u tekstil i prehrambene kompanije

InfoBiz -
Predsednik istakao da je Kina jedan od najvažnijih partnera Srbije i pozvao članove delegacije da se upoznaju sa srpskim firmama koje mogu biti osnova za dalje investiranje

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa delegacijom iz jednog od najrazvijenijih kineskih regiona Džeđang o unapređenju privredne saradnje dve zemlje, saopštila je predsednikova pres služba.

Ćijan Đianmin, sekretar Komunističke partije Šaosinga, istakao je da su zainteresovani za ulaganje u tekstilne i prehrambene kompanije u Srbiji, koje imaju tradiciju, veliki potencijal i gde rade stručni ljudi.

Predsednik Srbije je čestitao Ćijanu kupovinu firme Sever iz Subotice i rekao da očekuje da ta privatizacija bude drugačija i da donese nova radna mesta i veću proizvodnju. Nikolić je istakao da je Kina jedna od najvažnijih partnera Srbije i pozvao članove delegacije da se upoznaju sa srpskim firmama koje mogu biti osnova za dalje investiranje i perspektiva za proširenje saradnje dve zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track