Mihajlovićeva za Dan železničara: Rekonstrukcija i izgradnja 400 kilometara pruge
Foto: Tanjug

Čestitke zaposlenima

Mihajlovićeva za Dan železničara: Rekonstrukcija i izgradnja 400 kilometara pruge

InfoBiz -
Ministarka je najavila da će u narednih nekoliko meseci biti urađena studija izvodljivoti za streteški najznačajniju prugu Beograd- Budimpešta koja će Srbiji omogućiti da postane važan tranzitni pravac u regionu
1 / 3 Foto: Tanjug

LAJKOVAC - U Srbiji će u naredne tri godine biti rekonstruisano, ali i izgrađeno više od 400 kilometara pruga, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Trenutna vrednost projekata koji se raalizuju na železnici iznosi 1,2 milijarde evra i u narednom periodu biće završeni projekti finansirani kreditima EBRD, Češke i Rusije", rekla je Mihajlovićeva, prilikom obilaska deonice barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, povodom Dana železničara, 15. septembra.

Ona je najavila da će u narednih nekoliko meseci biti urađena studija izvodljivoti za streteški najznačajniju prugu Beograd- Budumpešta koja će Srbiji, kako je ocenila, omogućiti da postane važan tranzitni pravac u regionu.Čestitajući železničarima njihov dan, Mihajlovih je istakla da će Vlada Srbije i resorno ministarstvo u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti razvoju železnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track