MMF: Pozdravljamo posvećenost vlasti Srbije da preduzmu hitno potrebne reforme
Foto: Beta

Deheng Kim, stalni predstavnik Fonda

MMF: Pozdravljamo posvećenost vlasti Srbije da preduzmu hitno potrebne reforme

InfoBiz -
Misija MMF-a posetiće Beograd od od 4. do 20. novembra 2014. godine kada će se istovremeno obaviti konsultacije po članu IV Statuta MMF za 2014. kao i razgovori o novom programu podržanom od strane MMF

BEOGRAD - Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Beogradu Daehaeng Kim odao je danas priznanje vlastima Srbije na posvećenosti sprovođenju reformi u zemlji i najavio posetu misije MMF-a Srbiji u novembru."Pozdravljamo ponovnu posvećenost vlasti da preduzmu hitno potrebne fiskalne i strukturne reforme", poručio je Daehaeng Kim u izjavi za medije.

Misija MMF-a, kako se dodaje u saioštenju, posetiće Beograd od 4. do 20. novembra, kada će se istovremeno obaviti konsultacije po članu IV Statuta MMF-a za 2014. godinu, kao i razgovori o novom programu podržanom od strane MMF-a.

Misiju MMF-a u Beogradu tokom dvonedeljne posete predvodiće Zuzana Murgasova, navedeno je u saopštenju.Predstavnici MMF-a su ove godine takođe boravili u dvonedeljnoj poseti Srbiji, od 26. februara do 13. marta, s ciljem da sagledaju stanje državnog budžeta i javnih finansija zemlje, što je osnov za pregovore o novom aranžmanu iz predostrožnosti.

Aranžman iz predostrožnosti podrazumeva dogovor o programu reformi, ekonomskih i fiskalnih mera Vlade Srbije, čiju realizaciju bi pratio MMF, uz stavljanje na raspolaganje Srbiji određene sume novca, koja ne moraju da se povlače.

Poslednji aranžman Srbije i MMF-a sklopljen je krajem septembra 2011, a zamrznut februara naredne godine, jer je budžet za 2012. odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track