NIJE GREŠKA: Telefonski računi i od 1 dinar
Foto: Kurir

Potvrda iz Telekoma

NIJE GREŠKA: Telefonski računi i od 1 dinar

InfoBiz -
Telekom je do sada u računu naplaćivao potrošnju iz prethodnog meseca i pretpatu za naredni, a to je novim tarifnim sistemom izmenjeno pa su korisnici u ovom mesecu dobili da plate samo potrošnju za prethodni mesec.

BEOGRAD - Pojedini korisnici fiksne telefonije Telekoma Srbije dobili su u avgustu račune od svega nekoliko dinara, a iz te kompanije kažu da nije u pitanju greška.

Generalni direktor Telekoma Srbije Predrag Ćulibrk izjavio je da su takvi iznosi posledica promene tarifnog sistema, po kojem korisnici više neće plaćati ništa unapred kao što je bilo do sada.Naime, Telekom je do sada u računu naplaćivao potrošnju iz prethodnog meseca i pretpatu za naredni mesec, a to je novim tarifnim sistemom izmenjeno pa su korisnici u ovom mesecu dobili da plate samo potrošnju za prethodni mesec. Zato će im u narednom računu uz obračunatu potrošnju iz prethodnog meseca biti zaračunata i pretplata za taj mesec, kazao Je Ćulibrk.

"Korisnici fiksne telefonije će u 2014. godini platiti 11 pretplata a ne 12 i po tome se vidi da se ne radi ni o kakvoj prevari", naveo je on i istakao da je tarifni sistem koji je Telekom Srbija imao do sada bio najzastareliji i nazaostaliji u Evropi i da se to moralo promeniti.

Navodeći da ta izmena neće ništa epohalno doneti kompaniji u smislu prihoda, Ćulibrk je kazao da je pre svega bila namera da se sistem pojednostavi i da građani napokon znaju šta plaćaju. Na pitanje šta da rade građani sa računima od 1, 2 ili pet dinara i da li da ih plaćaju, direktor Telekoma je kazao da su račune morali da štampaju pa na ma koji iznos da glase, da ne može da pozove korisnike da račun ne plate, ali i da

Telekom neće isključivati one koji duguju nekoliko dinara. Kako je naveo, ta kompanija nikad nije isključivala one koji imaju dug manji od 100 dinara.

Što se tiče poskupljenja mesečne pretplate, Ćulibrk je naveo da je i cena od 649 dinara jedna od najnižih u okruženju, ali i da se pogodnosti i niži računi mogu dobiti objedinjavanjem više usluga – telefona, mobilnog telefona ili interneta.

(RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track