ROTŠILD U BEOGRADU: Srbija mora da napravi rez u poslovanju i upotrebi savremene tehnologije!
Foto: YOUTUBE

Međunarodno povezivanje

ROTŠILD U BEOGRADU: Srbija mora da napravi rez u poslovanju i upotrebi savremene tehnologije!

InfoBiz -
Od tradicionalnog modela poslovanja prešli smo na savremene tehnologije i strateške saveze u investiran, kaže Oliver Rotšild

BEOGRAD - Međunarodno povezivanje i strateški savezi u investiranju su veoma važni za moderno poslovanje, izjavio je večeras u Beogradu poznati korporativni strateg i biznismen aktivan u raznim poslovnim oblastima u svetu, Oliver Rotšild.

Rotšild je u Beogradskoj poslovnoj školi, gde je održao predavanje o inovacijama u poslovanju, istakao da je za uspešan biznis najvažnije da se veruje u ono što se radi. "Najvažnije je verovati u ono što želite da uradite u poslu, odnosno da verujete u sebe i u projekat koji će doneti nešto novo u poslovnom okruženju", poručio je on.

Na pitanje novinara Tanjuga da li je zainteresovan za investicije u Srbiji, Rotšild nije isključio tu mogućnost. "Dajte mi šansu, jer tek sam došao ovde. Ja već investiram ovde na taj način što edukujem studenate u Srbiji", primetio je šaljivo.

Ukazujući na značaj inovacija za razvoj poslovanja, Rotšild je pozvao studente da obrate pažnju na ono što se dešava na svetskoj sceni i na to kako su se stvari promenile u zapadnom poslovnom svetu. "Od tradicionalnog modela poslovanja prešli smo na savremene tehnologije i strateške saveze u investiranju. To je rez koji mora da se napravi i u novom poslovanju u Srbiji", ocenio je, dodajući da veruje u to da su greške te koje nas dovode do sticanja mudrosti.

Kaže da je veoma zadovoljan što je došao u Beograd i da je prvi put u Srbiji, ali napominje da je davne 1959. godine bio u "velikoj Jugoslaviji" i da je imao veze sa nekadašnjim vrhom te države."Područje na kome se nalazi Srbija je istorijski značajno, s obzirom na to da su tu bila prisutna mnoga svetska carstva. Nadam se da ovo neće biti moja jedina, već prva poseta Srbiji", rekao je Rotšild i dodao da u Srbiji očekuje dobar provod i dobru hranu.

Direktor beogradske poslovne škole Đuro Đurović kazao je da je veoma zadovoljan što je sazrelo vreme da u tu školi dolaze velika svetska imena poput Olivera Rotšilda, koji, osim što je poznat u poslovnom svetu, važi i za priznato ime u svetu nauke, i izrazio uverenje da će studenti imati šta da nauče od njega. Na pitanje novinara kako je došlo do saradnje škole sa britanskim biznismenom, Đurović je objasnio da Beogradska poslovna škola sarađuje sa Centrom za strateške projekte i da je Rotšild član te nevladine organizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track