Srbija neće plaćati zakup na izložbi EKSPO u Milanu
Foto: Printscreen

Prezentacija na najvećoj svetskoj izložbi

Srbija neće plaćati zakup na izložbi EKSPO u Milanu

InfoBiz -
O toj pomoći je ministra trgovine Rasima Ljajića obavestio italijanski ambasador u Srbiji Đuzepe Manco koji je rekao da, imajući u vidu poplave koje su zadesile Srbiju, Italija na taj način želi da doprinese ekonomskom oporavku i obnovi zemlje

BEOGRAD - Italijanska vlada oslobodila je Srbiju plaćanja zakupa paviljona za izložbu EKSPO 2015 u Milanu u iznosu od 500 hiljada evra, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

O toj pomoći je ministra trgovine Rasima Ljajića obavestio italijanski ambasador u Srbiji Đuzepe Manco koji je rekao da, imajući u vidu poplave koje su zadesile Srbiju, Italija na taj način želi da doprinese ekonomskom oporavku i obnovi zemlje.

EKSPO je najveća svetska izložba koja će u Milanu biti održana od 1. maja do 31. oktobra. Srbija će na toj manifestaciji učestvovati po drugi put i predstaviti se pod sloganom "Okusi hranu, oseti život". "Nastup naše zemlje na toj svetskoj manifestaciji trebalo bi na adekvatan način da predstavi prirodne i privredne resurse i potencijale za rast, sa naglaskom na poljoprivrednoj i prehrambenoj industriji, a posebno na organskoj proizvodnji", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da će to biti biti prilika za modernu prezentaciju Srbije kao države sa velikim kulturno-istorijskim nasleđem. Srpski paviljon nalaziće se na izložbi u okviru Bio-Mediteran klastera. Ljajić je, zahvaljujući na pomoći italijanske vlade, rekao da će na izložbi u Milanu, na kojoj učestvuju 144 zemlje, Srbija moći da se predstavi na najbolji način.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track