TE KOSTOLAC: Pokrenut Blok A2!
Foto: Dado đilas

Revitalizovan

TE KOSTOLAC: Pokrenut Blok A2!

InfoBiz -
Vršilac dužnosti direktora EPS-a Aleksandar Obradović i direktor Te Ko Kostolac Dragan Jovanović tim povodom su obišli kop Drmno koji je prvobitno poplavljen 23 jula, zatim osposobljen i ponovo poplavljen u noći između srede i četvrtka usled velikih padavina

KOSTOLAC -U termoelekranama i kopovima Kostolac danas je pokrenut blok A2 za proizvodnju struje, a u toku dana se očekuje i pokretanje proizvodnje uglja sa poplavljenog kopa Drmno.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Aleksandar Obradović i direktor Te Ko Kostolac Dragan Jovanović tim povodom su obišli kop Drmno koji je prvobitno poplavljen 23 jula, zatim osposobljen i ponovo poplavljen u noći između srede i četvrtka usled velikih padavina.

Jovanović je rekao da je od jutros Blok A u funkciji tako da su na mreži trenutno Blokovi A2 i B2 ukupne snage 550 megavata.Kako je rečeno Blok B2 nije ni prestajao da radi dok su preostala dva bloka A1 na remontu, a B1 u procesu revitalizacije.

Jovanović je rekao i da se očekuje da će danas prestati padavine i da bi već od sutra mogla da počne sanacija kopa Drmno gde su velika oštećenja.On je najavio da će proizvodnja uglja iz Drmna biti pokrenuta u toku dana, a alternativni način, odnosno obilaznim putem kako za transport do elektrana.

"Na kopu Drmno radimo u dosta teškim uslovima s obzirom da je u prehodnom periodu ovde palo oko 300 litara kiše po kvadratnom metru što je količina za koju tehnološki sistemi nisu predviđeni niti smo do sada imali iskustva sa tim".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track