TURCI PRELOMILI: ITIMAT gradi mlekaru u Šapcu
Foto: Beta

Važna investicija

TURCI PRELOMILI: ITIMAT gradi mlekaru u Šapcu

InfoBiz -
Rasim Ljajić je prilikom razgledanja Industrijske zone u Šapcu, rekao da će ova kompanija zapošljavati oko 100 radnika, a da je vrednost investicije četiri miliona evra

ŠABAC - Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je Tanjugu da je sa turskom kompanijom ITIMAT dogovorena izgradnja mlekare u Šapcu u kojoj bi u aprilu trebalo da krene proizvodnja.

"Danas smo sklopili posao, investitor je kupio dva hektara zemljišta u industrijskoj zoni u Šapcu i u aprilu bi trebalo da krene proizvodnja", rekao je Ljajić.

Turskom investitoru nije trebalo mnogo vremena da odluči. On je, naime, "prelomio" gotovo na licu mesta kada je video lokaciju u Industrijskoj zoni Šapca, iako su u ponudi bile i Industrijska zona u Zrenjaninu, jedna od lokacija u Obrenovcu, kao i fabričke hale u okviru PKB-a, koje su mogle biti lako rekonstruisane i prilagođene ovoj nameni.

Ljajić je ranije danas, prilikom razgledanja Industrijske zone u Šapcu, rekao da će ova kompanija zapošljavati oko 100 radnika, a da je vrednost investicije četiri miliona evra.

Kazao je i da ova investicija nije važna samo za Šabac, već i celu Srbiju, jer kako je rekao, Srbija do sada nije imala turskih investicija, svega oko 30 kompanija koje posluju u Srbiji, te da bi dolazak ovog investitora bio najbolja preporuka za druge turske investitore koji su se povukli sa tržišta Sirije, Iraka i Libije.

"Ukoliko se ova investicija u Šapcu realizuje verujem da neće biti jedina, jer po logici stvari turski investitori idu tamo gde već postoje turske investicije", rekao je ministar novinarima.

Vlasnik turske kompanije ITIMAT Šahin Kara je rekao da je njihov plan da se na samom startu krene sa proizvodnjom kačkavalja, mocarele, fete i maslaca, a da bi dnevna proizvodnja mleka u Srbiji bila oko 50 tona mleka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track