Vučić: ESMARK kredibilan partner za Železaru

Zaineresovani za kupovinu Železare Smederevo

Vučić: ESMARK kredibilan partner za Železaru

InfoBiz -
Vlada Srbije koja je pokazala nameru da proda Železaru u Smederevu, smatra da je Esmark jedan od kredibilnih potencijalnih partnera, sa kojima će u narednom periodu biti definisan konačan status Železare

BEOGRAD- Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu s predstavnicima kompanije Esmark koja je zainteresovana za kupovinu Železare Smederevo, saopštila je Vlada.

Vlada Srbije koja je pokazala nameru da proda Železaru u Smederevu, smatra da je Esmark jedan od kredibilnih potencijalnih partnera, sa kojima će u narednom periodu biti definisan konačan status Železare. Vučić je u razgovoru s predsednikom Odbora Esmarka Džimom Bušardom istakao značaj očuvanja što većeg broja radnih mesta u Železari, navedeno je u saopštenju.

Esmark stil grupa je jedan je od vodećih prerađivača i distributera ravno-valjanog čelika i treći proizvođač čeličnih ploča u Americi. Poseduju više postrojenja za preradu čelika. Vlada Srbije je vlasnik Železare Smederevo od februara 2012. godine kada se povukla američka firma Ju-es stil. Do sada je dva puta objavljivan tender za prodaju Žlezare, ali nije stigla nijedna ponuda, a novog tendera biće, kako je najavljeno, posle razgovora s potencijalnim kupcima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track