Vučić: Neće biti problema sa snabdevanjem gasom
Foto: Printscreen Tanjug

Premijer Srbije

Vučić: Neće biti problema sa snabdevanjem gasom

InfoBiz -
Sve oko isplate dugova umećemo da rešimo sa ruskim partnerima i da nađemo rešenje u korist građana Srbije, poručio je Vučić iz Češke,

BEOGRAD- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da tokom zime neće biti problema sa snabdevanjem gasom i poručio građanima da ne moraju da brinu.

"Sve oko isplate dugova umećemo da rešimo sa ruskim partnerima i da nađemo rešenje u korist građana Srbije", poručio je Vučić iz Češke, gde je u zvaničnoj poseti.

Naime, pojedini beogradski mediji preneli su da je predsednik Rusije Vladimir Putin odlučio da nakon posete Beogradu smanji Srbiji isporuku gasa za 28 odsto, jer je , kako tvrde, bio nezadovoljan ishodom posete Beogradu zbog toga što je premijer Srbije Aleksandar Vučić odbio da potpiše protokol kojim se reguliše vraćanje duga za ruski gas do marta sledeće godine, u iznosu od oko 200 miliona dolara.

Da će Srbiji biti smanjenje ispruke gasa i da dugovi postoje potvrdila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović. Ona je za regionalnu televiziju N1 rekla da ne može da potvrdi da li je u pitanju taj procenat, ali da se isporuke gasa smanjuju za celu Evropu pa tako i za Srbiju.

Po njenim rečima, ukupan dug Srbije za isporučeni gas iz Rusije iznosi 200 miliona dolara. "Srbija je spremna da vrati dugove za gas", istakla je Mihajlović koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a u prethodnoj vladi je bila ministarka energetike. Kako je objasnila, Srbija je spremna da 100 miliona duga za ruski gas vrati ubrzao, ali da Srbija i Rusija moraju da rade kao partneri i da "pričaju svaki dan".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track