Vučić: Sutra po podne ugovor o Etihadu

Pres konferencija u Vladi Srbije

Vučić: Sutra po podne ugovor o Etihadu

InfoBiz -
Za razliku od nekih, nemam šta da krijem i ponosan sam na činjenicu da nisam ukrao ništa i da radim za svoju zemlju i svoj narod najbolje što mogu, rekao je srpski premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će sutra biti objavljen ugovor Vlade Srbije sa Etihad ervejzom (Airways) o formiranju aviokompanije Er Srbija (Air Serbia).

Vučić je novinarima rekao da nema šta da krije u vezi sa tim ugovorom i da će ubediti partnere da dozvole otvaranje ugovora. "Za razliku od nekih, nemam šta da krijem. Ponosan sam na činjenicu da nisam ukrao ništa i da radim za svoju zemlju i svoj narod najbolje što mogu. I kao što sam rekao, ja ću one sa kojima sam nekada razgovarao ubediti da nam daju dozvolu da otvorimo ugovore", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da će ugovore sa Etihadom biti objavljen stutra u popodnevnim časovima, posle 16 sati i da će verovatno moći da se pogleda i direktno i na internetu.

Vlada Srbije i Etihad ervejza potpisali su 1. avgusta 2013. ugovor po kojem je ta kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata postala vlasnik 49 odsto srpske nacionalne aviokompanije Jat ervejz, koja je promenila ima u Er Srbija. Tom prilikom je rečeno da će Vlada Srbije i Etihad ervejz na osnovu tog ugovora obezbediti po 100 miliona dolara za Er Srbiju, a Vlada Srbije preuzeti dugovaranja Jata procenjena na par stotina miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track