7,4 MILIJARDE DINARA: Zastava oružje najveći poreski dužnik
Foto: SINA

Ko i koliko duguje državi

7,4 MILIJARDE DINARA: Zastava oružje najveći poreski dužnik

Društvo -
Na listi Luka Beograd, u vlasništvu Milana Beka, sa 958,4 miliona dinara duga, zatim "Mera Invest" Marka Miškovića koja je 8. sa 878,4 miliona dinara duga. Na spisku i Crvena zvezda, Partizan, Pink intenešenel, Zekstra grupa...

BEOGRAD - Prema spisku najvećih poreskih dužnika koji je objavila Poreska uprava, među 435 aktivnih pravnih lica, zaključno sa 30. septembrom, najveći poreski dužnik je kragujevačka "Zastava oružje" sa gotovo 7,4 milijarde dinara.

Na drugom mestu po visini poreskog duga je valjevski Krušik sa 2,4 milijarde dinara, pa PPT Namenska u Trsteniku sa nešto više od dve milijrde dinara duga. Na četvrtom mestu je kompanija Borba sa 1,8 milijardi dinara.

Na petom mestu je Luka Beograd, u vlasništvu Milana Beka, sa 958,4 miliona dinara duga, dok je kompanija "Mera Invest" čiji je vlasnik Marko Mišković na osmom mestu sa dugovanjem od 878,4 miliona dinara."Koncern Farmakom"-Rudnici i topionica ad, u vlasništvu Miroslava Bogićevića duguje 549,4 miliona dinara. Bogićevićev Koncern Farmakom- Rudnik Lece u Medveđi je takođe na listi najvećih poreskih dužnika i to sa 480 miliona dinara.

Na listi dužnika su i Bogićevićeve firme "Mlekara Šabac" sa 304 miliona dinara duga i Frbrika akumulatora Somobor sa 2893 miliona.

Fudbalski klub Crvena zvezda je 19. listi dužnika sa 458 miliona dinara, a Fudbalski klub Partizan na 62. mestu sa 162,4 miliona dinara poreskog duga.

Pink intenešenel kompani, koja je u sastavu Pink medija grupe Željka Mitrovića, je sa 412 miliona dinara duga na 23. mestu, slede AMS S, Vujić Valjevo, pa na 27. mestu "Zesktra grupa" u vlasništvu Dragana Đurića, prvog čoveka Partizana koja duguje 327,6 miliona dinara.

Na listi poreskih dužnika sa dugovanjem od 180 miliona dinara je i njegova kompanija "Veterinarski zavod Zemun".

Na 34. mestu je kompanija Novosti sa dugom od 287 miliona dinara, kao i RTS koji je sa 128,9 miliona dinara duga na 76. mestu najnovije liste dužnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track