Agencija za borbu protiv korupcije u zgradi kupljenoj bez tendera!
Foto: Kompjuter, Reuters

Budžetska inspekcija ukazala na nepravilnosti prilikom kupovine prostorija

Agencija za borbu protiv korupcije u zgradi kupljenoj bez tendera!

Društvo -
Vlada Mirka Cvetkovića je na sednici 29. decembra 2011. odluččila da bez tendera , za 4, 5 miliona evra, kupi zgradu od 1.800 kvadrata u Ulici carice Milice 1, pomoću zajma Komercijalne banke

BEOGRAD - Savet za monitoring, ljudska prava i borbu proitv korupcije pozvao je Narodnu skupštinu da hitno ispita navode iz izveštaja budžetskog inspektora zbog navodnih zloupotreba u Agenciji za borbu protiv korupcije.

Takođe, pozivaju i tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića i Državnu revizorsku instituciju da se pozabave deašavanjima u ovm antikorupcijskom telu.

"Najzanimljiviji deo zapisnika budžetskog inspektora odnosi se na nezakonite poslove oko kupovine zgrade u kojoj se nalazi Agencija", pišu Novosti.

"Kod kupovine je na volšeban način podignuta cena sa 450 miliona dinara na 486 miliona dinara, i to za kvadraturu koja je veća od prikazane u tehničkoj dokumentaciji", kaže Mario Spasić, genralni sekretar Saveta.

Direkcija za imovinu predložila je da se obustavi postupak kupovine zbog tada usvojenog Zakona o javnoj svojini , ali ostalo je nejasno zašto postupak nije obustavljen, ko je i po čijim ovlašćenjima je pregovarao o kupovini zgrade i ko je prvobitno procenio njenu vrednost.

Vlada Mirka Cvetkovića je na sednici 29. decembra 2011. odluččila da bez tendera , za 4, 5 miliona evra, kupi zgradu od 1.800 kvadrata u Ulici carice Milice 1, pomoću zajma Komercijalne banke.

U Agenciji z aborbu proti vk orupcije potvrđuju da postoje nejasnoće vezane za zgradu koju je kupila Republička direcija za imovinu zbog čega su u maju poslali prijavu tužilaštvu. Epilog se očekuje uskoro.

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track