Andrej Vučić: Uredno smo pokazali legitimacije, ali upravo one bile su povod za brutalno prebijanje!
Foto: Printskrin

Ekskluzivna izjava

Andrej Vučić: Uredno smo pokazali legitimacije, ali upravo one bile su povod za brutalno prebijanje!

Društvo -
Uredno smo pokazali legitimacije i upravo su legitimacije bile povod njihovog brutalnog prebijanja, rekao je Andrej Vučić
1 / 5 Foto: Printskrin

BEOGRAD - Andrej Vučić, brat premijera Aleksandra Vučića, demantovao je danas kao notornu laž navode Blica da su pripadnici Žandarmerije u nedelju brutalno pretukli njega i dvojicu pripadnika njegovog obezbeđenja, zato što su odbili da se legitimišu.

Andrej Vučić navodi da su i on i njegovi pratioci uredno pokazali legitimacije i da su upravo legitimacije bile povod njihovog brutalnog prebijanja.

Andrej takođe navodi da je uveren da meta neistinitih navoda Blica nije on, već njegov brat, sa ciljem da porodicu Vučić, ne po prvi put, stave na stub srama.

Ovo je izjava Andreja Vučića u celosti:

"Nikada u svom životu nisam se obraćao javnosti, a ne bih to učinio ni danas da nisam iritiran neistinama koje je objavio dnevni list Blic o razlozima mog i prebijanja još trojice ljudi.Naime, "Blic" je, kako kažu, saznao da je razlog sukoba bio taj što smo mi odbili da se legitimišemo. Sve to su, navodno, čuli od stanara okolnih zgrada.Želim, jasno i nedvosisleno, da kažem da je reč o notornoj laži.

Naime, nas četvorica smo išli ka stanu mojih roditelja u Kruskoj ulici, i bili zaustavljeni od jedinice Žandarmerije koja nas je uredno legitimisala i mislim da problem i nastaje zbog naših legitimacija, a ne zbog koga što smo bilo kome, bilo šta uradili, ili nismo postupili po njihovom naređenju. Nijednog trenutka, iako znam da se to ne uklapa u kliše Blica, nismo pokušali da odgovorimo na brutalno iživljavanje pripadnika žandarmerije, a službena legitimacija Saše Jovanovića vidi se sve vreme u njegovoj ruci, čak i u trenucima svirepog premlaćivanja. Takođe, videli ste samo manji i bezazleniji deo našeg prebijanja.

Uzgred, nisam rekao da odustajem od pridruživanja krivičnom gonjenju pripadnika Žandarmerije, zato što postoji bilo kakva moja krivica, već zato što razumem težinu njihovog posla i nervozu zbog čuvanja onih koje nisu bili radi da obezbeđuju. Takođe ne tražim od Blica ni sažaljenje ni milost, ne smeta mi čak ni zluradost mnogih, ali mi smeta laž i protiv nje ću se boriti, svim zakonskim sredstvima.Znam i da slučajo nisam Vučić, već brat Bojana Pajića ili Borka Stefanovića, da biste tražili smenu moga brata, kako često govorite, autokrate, a nevladin sektor bi zahtevao i vanrednu sednicu Evropske komisije i Saveta bezbednosti UN ne bi li ocrnili Srbiju. Kriv sam što sam Aleksandrov brat, a on je kriv, valjda uvek i za sve.

Meni ni vaša, ni pomoć nevladinog sektora, ni podrška onih koji su paradirali u nedelju nije potrebna. Za mene neki Devenport neće biti zainteresovan, a i ne treba. Volim Srbiju i verujem u njene institucije. Sve što se desilo bilo je greška pojedinaca i nadam se, ništa više.Na kraju, ako smem, dodao bih još nekoliko stvari. Znam ja da meta Blica nisam bio ja, već moj brat. Nisu nikakvi stanari njima govorili o legiitisanju, jer svi očevici u istrazi su već potvrdili da smo legitimacije uredno pokazali. Bilo im je važno da našu porodicu, ne po prvi put, stave na stub srama.

Hoću i to da kažem, nisam se branio od žandarma, ne zato što sam slab, ne zato što sam se uplašio već zato što su to predstavici države. Nisa branio sebe, ali vam obećavam, da ću svoga brata da branim, ne samo zato što ga volim, već i zato što ne tpim nepravdu i laž čopora koji bi uvek da rastrgne one koji su bolji od njih".

http://www.youtube.com/watch?v=A4GYxgsnyO0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track