ANTIĆ: Razmatra se odlaganje naplate grejanja po utrošku!
Foto: Dragana Udovičić

Samo pet toplana potpuno spremno

ANTIĆ: Razmatra se odlaganje naplate grejanja po utrošku!

Društvo -
Udruženje toplana Srbije podnelo je inicijativu Ministarstvu rudarstva i energetike da se za godinu dana odloži primena naplate grejanja po utrošku zbog posledica poplava

ŠIMANOVCI - Ministarstvo rudarstva i energetike razmatra inicijativu Udruženja toplana Srbije da se za godinu dana odloži primena naplate grejanja po utrošku, izjavio je danas ministar Aleksandar Antić.

On je novinarima rekao da se trenutno radi analiza lokalnih samoprava i toplana o tome dokle se odmaklo sa pripremama da naplata po utrošku počne od ove grejne sezone.

"Dobili smo informacije da je pet toplana u potpunosti spremno, 25 delimično, a preostalih 27 je daleko od tog cilja", kazao je Antić.

Ministar energetike je dodao da uvažava inicijativu toplana, ali da će resorno ministarstvo pri odlučivanju imati u vidu i zakon i ranije planove o početku naplate grejanja po utrošku.

On nije precizirao u kom roku će ministarstvo doneti odluku eventualnom prolongiranju početka naplate grejanja po utrošku. Udruženje toplana Srbije je odlaganje tražilo zbog posledica poplava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track