Antić: Restrikcija neće biti

Bez brige

Antić: Restrikcija neće biti

Društvo -
Proizvodnja u "Kolubari" je podignuta na 65.000 tona uglja dnevno, a u maju nije bilo ni grama, i ispumpavaju se i poslednji kopovi koji su bili pod vodom

ALEKSANDROVAC - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da Srbija u ovom trenutku proizvodi ozbiljne količine električne energije, i da restrikcija struje u zemlji neće biti.

Proizvodnja u "Kolubari" je podignuta na 65.000 tona uglja dnevno, a u maju nije bilo ni grama, i ispumpavaju se i poslednji kopovi koji su bili pod vodom, rekao je Antić na otvaranju savremene trafostanice u Aleksandrovcu.

"Imamo ugovorene zalihe električne energije za narednu zimu. Ugovorili smo ih po ceni nižoj za 14 odsto. Na deponijama imamo 2,6 miliona tona uglja, i to je ozbiljan oslonac za zimu pred nama", rekao je on.

Ministar je naveo da Vlada Srbije ima različite scenarije o tome kako da obezbedi neophodne količine energenata, i da se ni u jednom od tih scenarija ne pominje restrikcija struje."Vlada Srbije, Ministarstvo energetike i EPS ne planiraju restrikcije električne energije. Imamo u svim scenarijima opciju kako da obezbedimo dovoljnu količinu energenata i sada pokušavamo da to sve izbalansiramo da bude što jeftinije", objasnio je Antić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track