BABA LIJE SUZE RADOSNICE: Gleda novu kuću i ne veruje očima!
Foto: Kurir Štampano

Srećan kraj

BABA LIJE SUZE RADOSNICE: Gleda novu kuću i ne veruje očima!

Društvo -
Radosav Ranković, čija je sudbina rasplakala Srbiju, dobiće uskoro nov dom umesto kuće koju je odnelo klizište
1 / 4 Foto: Kurir Štampano

BAJINA BAŠTA - Niče u brdima visoko iznad Drine nova kuća Radosava Babe Rankovića, domaćina čija je priča proletos, kad su Srbijom harale poplave i klizišta, duboko potresla i rasplakala Srbiju. A Baba, koji je pre četiri meseca sa troje unučadi, sve jedno drugom do uveta, sa sinom, snahom, ženom u trenu ostao bez igde ičega, morao na ledinu, stajao je juče na gradilištu nove kuće i svaki čas rukavom brisao tvrde seljačke suze radosnice:

Radostan... Baba sa unučićima
Radostan... Baba sa unučićima

- Gledam evo i ne verujem svojim očima! Uštinem sam sebe da ne spavam. Ljudi, pa je li ovo moguće, i ja ću opet imati svoju kuću, Gospodu milom hvala i ovim ljudima iz Pazove, hvala predsedniku opštine, ljudima iz direkcije - zahvaljivao je Baba.

Uskoro i krovZa koji dan majstori će na kuću posle druge ploče staviti i krov.- Ne dao bog nikome ono što se meni desilo. U trenu ostaneš bez igde ičega. Sekirao sam se, jeo sebe, zalogaj ljeba nisam okusio sedam dana, onda me nešto protište ispod rebara, ni sam ne znam kako sam ostao živ - stajao je juče Baba ponosno kraj svoje kuće.Zahvalni donatorimaNovu kuću Babi i još desetorici domaćina iz Bajine Bašte koji su proletos ostali bez igde ičega grade dobri ljudi iz Stare Pazove, fondacija „Pazova za najugroženije“, koja je okupila 155 privrednika i preduzetnika iz tog grada.

Tuga... Klizište odnelo kuću
Tuga... Klizište odnelo kuću

- Već 19. maja, u jeku poplava, okupili smo se, sedam dana kasnije prikupili smo prva sredstva. Gradimo 11 kuća u Bajinoj Bašti, dve trećine kuća je već pod krovom, ostale će biti do polovine oktobra, a onda, ako vreme posluži, do kraja oktobra ili polovine novembra kuće će biti useljene. Opremamo još 19 kuća u selu Jamena u opštini Šabac - priča Cviko Krunić iz fondacije.

KURIR, 22. 5. 2014.
KURIR, 22. 5. 2014.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track