BERLIN UPOZORIO NEMCE: U Beogradu bi na Paradi ponosa moglo doći do teškoća u saobraćaju!

Ministarstvo inostranih poslova

BERLIN UPOZORIO NEMCE: U Beogradu bi na Paradi ponosa moglo doći do teškoća u saobraćaju!

Društvo -
Ministarstvo je potencijalne putnike u standardnoj informaciji, koja se emituje za uslove putovanja u skoro sve zemlje sveta, informisalo i o opštim uslovima putovanja kroz Srbiju, kriminalu, moneti i korišćenju bankarskih kartica, saobraćajnim uslovima...

BERLIN - Nemačko Ministarstvo inostranih poslova upozorilo je nemačke državljane, koji planiraju da putuju u Srbiju, da je za ovu nedelju planirana "Parada ponosa".

"Ukazuje se da bi na osnovu za nedelju 28.septembra 2014. godine planirane Parade, demonstracije homoseksualaca za njihova prava, u centru Beograda, moglo doći do teškoća u saobraćaju", saopštilo je Ministarstvo u informaciji o opštim uslovima putovanja u Srbiju.

Za unutrašnjopolitičku situaciju u Srbiji kaže se da je u osnovi mirna i putnicima se savetuje da se preko medija upoznaju s aktuelnom situacijom.

Osim unutrašnjopolitičke situacije, Ministarstvo je potencijalne putnike u standardnoj informaciji, koja se emituje za uslove putovanja u skoro sve zemlje sveta, informisalo i o opštim uslovima putovanja kroz Srbiju, kriminalu, moneti i korišćenju bankarskih kartica, saobraćajnim uslovima, eventualnim saobraćajnim nesrećama, putovanju na Kosovo, plaćanju putarina, dokumentima, zdravstvenoj zaštiti, obavezi prijavljivanja.

Podsetimo, pre desetak dana u centru Beogradu je napadnut nemački državljanin D.H. (27), učesnik LGBT konferencije, koji je zadobio tešku telesnu povredu.

Povodom incidenta reagovao je i ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm, a zbog tog napada LBGT aktivisti organizovali su protestnu šetnju.

Zbog napada na državljanina Nemačke, koji ima tešku povredu glave, uhapšene su tri osobe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track