TROSPRATNICA POD LUPOM: Zorana Mihajlović šalje inspekciju Čumetu!
Foto: Kurir Štampano

Ministarstvo građevinarstva baviće se objektom u Surčinu

TROSPRATNICA POD LUPOM: Zorana Mihajlović šalje inspekciju Čumetu!

Društvo -
Izgradnja trospratnice počela je još "90-ih i nije prekinuta uprkos obaveštenju Sekretarijata za urbanizam iz 1998. godine da ne postoji mogućnost za izdavanje građevinske dozvole

BEOGRAD - Bespravno podignutom trospratnicom Ljubiše Buhe Čumeta od koje beže i surčinska i beogradska građevinska inspekcija pozabaviće se Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Koliko danas pokrenućemo celu inspekciju da dobijemo sve informacije u Ministarstvu, pa da izađemo na teren", najavila je Zorana Mihajlović, ministarka i potpredsednica Vlade odgovarajući na pitanje da li je kontrola nelegalno izgrađene trospratnice sa više od 1.400 kvadrata u nadležnosti opštine Surčin ili Grada Beograda.

U opštini Surčin tvrdeli da je trospratno zdanje, za koje se nagađa da će biti privatna bolnica u vlasništvu nekadašnjeg vođe surčinsko-zemunskog klana Ljubiše Buhe Čumeta, u nadležnosti Grada, koji izdaje dozvole za objekte veće od 800 kvadrata.

U gradskom Sekretarijatu, međutim kažu, da će od opštine Surčin tražiti zvaničan dopis u kojem tvrde da je Grad nadležan za gradilište u Oračkoj ulici u Surčinu.

Na pitanje kako je moguće da Čumetovu trospratnicu niko ne dira, a da gradska sekretarka Zagorka Panić najavljuje da će u opštini Čukarica urgirati da se što pre sruši bespravno podignuti objekat od 40 kvadrata na Banovom brdu, kažu da gradilište u Surčinu nije aktivno, jer je "ukrovljeno i završeno", te da tamo više nema ni radnika, ni ograde, ni mašina.

Izgradnja trospratnice počela je još "90-ih i nije prekinuta uprkos obaveštenju Sekretarijata za urbanizam iz 1998. godine da ne postoji mogućnost za izdavanje građevinske dozvole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track