Bivši direktor Laze Lazarevića: Kad me ministri zamole, ja zaposlim preko veze!
Foto: Dragana Udovičić

Doktor Milutin Nenadović priznao

Bivši direktor Laze Lazarevića: Kad me ministri zamole, ja zaposlim preko veze!

Društvo -
Doktor Milutin Nenadović, koji je smenjen s mesta rukovodioca psihijatrijske ustanove, kaže da nije uzimao mito za partijsko zapošljavanje

BEOGRAD - Profesor doktor Milutin Nenadović, bivši direktor klinike „Dr Laza Lazarević“ i redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Prištini, priznaje da je zapošljavao ljude preko veze, ali samo kad su ga za to molili neki bivši ministri. Na naše pitanje da li je primao mito, rekao je da on nije, ali da za ostale zaposlene nije siguran.- Nisam zapošljavao svoje poznanike, ali naravno, kad bi me ministri, odnosno bivši ministri, zamolili, zapošljavao sam ljude! Ali to je sve bilo po kadrovskom planu - bez ikakve dileme je rekao Nenadović.Međutim, nije želeo da otkrije koji su to bivši članovi koji su od njega tražili takve usluge.Sindikat ogorčenNenad Josimov (33), predsednik sindikata medicinskih sestara i tehničara u klinici „Dr Laza Lazarević“, kaže da su se članovi sindikata iz tog razloga pobunili, ali su doživeli progon od direktora i ljudi koje je on postavio.- Nenadović je „svojim“ rukovodiocima davao prekovremene sate i stimulacije i kad su na godišnjem odmoru. Razlika u plati između dva radnika s istom stručnom spremom išla je čak i do 50.000 dinara. Zapošljavao je ljude preko noći, glavne sestre postajale su lekari, a mene su etiketirali kao psihijatrijskog pacijenta, i to sve zato što sam hteo da isteram pravdu - kaže Josimov, kog je šestoro zaposlenih pre dve godine na klinici krvnički pretuklo.

- Oni su kao nagradu što su me prebili dobili unapređenje - ogorčen je Josimov.Kako Kurir saznaje, pored nelegalnih radnji na klinici u Beogradu, Nenadović je nazakonito radio i na Medicinskom fakultetu u Prištini, s privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.Tehničari-asistenti- Tehničare iz „Laze“ vodio je dva puta nedeljno i oni su učestvovali u procesu nastave i ispitivali su studente. Zamislite, Nenadović koji je šef katedre za neurologiju i psihijatriju dozvoli da mu tehničari učestvuju u nastavi. Za njih i sebe uzimao je dnevnice i odlazio u Mitrovicu službenim autom iako su se tehničari tog dana vodili kao da rade u klinici - kaže izvor Kurira.Nenadović je izjavio da je tačno da je vodio tehničare na fakultet, ali da oni nisu učestvovali u procesu nastave.- Tehničari su mi čuvali testove za prijemni i pomagali mi, nisu učestvovali u procesu nastave - kaže Nenadović.Rade Grbić, dekan Medicinskog fakulteta u Prištini, kaže da ga ne interesuje s kim je putovao Nenadović.- Ma, može on da putuje i sa svojom ljubavnicom, mene to ne zanima. Jeste, dolazio je s tehničarima, valjda su mu pravili društvo. Ono što je sigurno jeste to da oni nikad nisu učestvovali u procesu nastave - kaže Grbić, koji nas je na kraju zamolio da nikako ne pišemo da je pomenuo ljubavnicu.Podsetimo, Kurir je pre nekoliko dana objavio da je na Nenadovićevo mesto došla bivša ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Josimov: Zapošljavao je preko noći, glavne sestre postajale su lekari
Josimov: Zapošljavao je preko noći, glavne sestre postajale su lekari

ČINJENICEFunkcije prof. dr Nenadovića- Direktor Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, Beograd 2009.- Direktor Klinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, Beograd 1999-2001.- Direktor Zavoda za bolesti zavisnosti, Beograd 1993-1996.- Načelnik u Bolnici za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“, Beograd 1986-1993.- Rukovodilac odeljenja urgentne psihijatrije Neuropsihijatrijske klinike Medicinskog fakulteta u Kragujevcu do 1986.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja