Blagojević: Sve kuće stradale u poplavama biće završene do zime
Foto: Fonet/ Nenad đorđević

Pomoć stiže od ponedeljka

Blagojević: Sve kuće stradale u poplavama biće završene do zime

Društvo -
Prvobitne procene su da je na području istočne Srbije oštećeno 500 kuća, a da treba izgraditi 5 novih

BEOGRAD - Isplata novčane pomoći ugroženima u poplavama na istoku Srbije, počeće od ponedeljka, najavio je direktor Kancelarije za obnovu Marko Blagojević.

On je ponovio da će do zime biti završene sve kuće koje su stradale u majskim poplavama.

“Prvobitne procene su da je na području istočne Srbije oštećeno 500 kuća, a da treba izgraditi potpuno novih pet kuća“, rekao je Blagojević na konferenciji za novinare u Vladi Srbije povodom dodele donacije kompanije Koka-Kola u vrednosti od pola miliona dolara.

Blagojević je poručio da se čini sve u saradnji sa donatorima da pre zime budu obnovljene kuće oštećene u poplavama u maju i naveo da je u obnovu kuća već uloženo 30 miliona evra i da država i donatori treba da investiraju još 40 miliona.

On je rekao da nema razloga za bilo kakva dalja kašnjenja u obnovi kuća, i poručio da se radi na tri četvrtine lokacija od ukupno potrebnih koje se moraju obnoviti. Blagojević je rekao da je ranije trebalo da počne obnova kuća, ali da je sada zadovoljan dinamikom radova.

On je najavio i da je u toku isplata pomoći crvenog krsta domaćinstvima koja imaju rešenja o trećem , četvrtom i petom stepenu oštećenja kuća u majskim poplavama i precizirao da će ta pomoć obuhvatiti isplatu novčane pomoci od 260 evra plus set pomoći u materijalu i opremi za obnovu kuća, vredan oko 60 evra.

Direktor Kancelarije za obnovu je dodao da će ta kancelarija predložiti vladi da se posle obnove srušenih i oštećenih kuća, pruži pomoć i onima koji nisu vlasnici, već samo korisnici oštećenih objekata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track