BLOKIRAN CENTAR BEOGRADA: Protest advokata, pridružili im se i taksisti
Foto: Tanjug

Obustavljen prevoz

BLOKIRAN CENTAR BEOGRADA: Protest advokata, pridružili im se i taksisti

Društvo -
Na uglu Nemanjine i Kneza Miloša saobraćaj je totalno neprohodan, kolona vozila stoji u mestu, a putnici su izašli iz gradskih prevoza i nastavili peške

BEOGRAD - Više hiljada advokata okupilo se danas ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici, gde protestuju tražeći ispunjenje svojih zahteva, zbog čega se u tom delu grada saobraćaj odvija otežano. Raskrsnica Nemanjine ulice i Ulice kneza Miloša u potpunosti je blokirana, dok se u okolnim ulicama saobraćaj otežano odvija.

Advokatska komora Srbije procenjuje da se na protestu okupilo oko 4.000 advokata iz cele Srbije, povodom mesec dana od kako su obustavili rad. Advokatura, kako je rečeno na skupu, želi da skrene pažnju Vlade Srbije na svoje zahteve, kao i da pokaže Ministarstvu pravde da advokati ne rade krišom i da nisu u sudnicama, već da se protest nastavlja.

Advokatima koji protestuju u Nemanjinoj ulici pridružili su se i beogradski taksisti, pa je usled gužve blokiran saobraćaj u Nemanjinoj i ulici Kneza Miloša.

Advokati su na skupu istakli da žele da nastave pregovore sa Vladom Srbije ili "s kim god ona odredi". Beogradski advokati obustavili su rad 10. septembra, a kolege iz Srbije pridružile su im se nedelju dana kasnije, 17. septembra.

Advokati traže regulisanje paušalnog oporezivanja, kao i izmene seta zakona koji se tiče uvođenja javnog beležništva u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track