BOMBA NA PUTU: Leskovčanin vozio sa 4,24 promila alkohola u krvi!
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Jedan od rekordera

BOMBA NA PUTU: Leskovčanin vozio sa 4,24 promila alkohola u krvi!

Društvo -
Ipak, on nije apsolutni rekord zvaničnog pijansta za volanom, koji "drži" jedan tridesetosmogodišnji Nišlijasa 5,5 promila

NIŠ - Niška saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja jednog vozača zbog 4,24 promila alkohola u krvi, a još četiri vozača imalo je više od dva promila, saopšteno je iz Policijske uprave. U akciji pojačane kontrole saobraćaja tokom vikenda još pet vozača imalo je više od 1,2 promila, pa su zadržani zbog trežnjenja, navode iz policije.Zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključeno je ukupno 27 vozača, dodaju iz policije.Pijani Leskovčanin je dobio 14 kaznenih poena, 120.000 dinara kazne i 10 meseci zabrane vožnje. Dosadašnji rekord 5,5 promila On je postao jedan od pijanih „rekordera" za volanom. Kako je potvrđeno u PU u gradu na Nišavi, tokom redovne kontrole, u subotu posle ponoći u Ulici Dušana Popovića zaustavljen je automobil „ševrolet aveo", niške registracije. Policajac je posumnjao da je vozač pijan, pa je sprovedeno alkotestiranje ručnim alkometrom, koje je pokazalo stepen potpune alkoholisanosti.- Pijani vozač zadržan je na trežnjenju do 12 sati, nakon čega je sproveden Prekršajnom sudu koji ga je kaznio sa 14 poena, 120.000 dinara i 10 meseci zabrane vožnje - kažu u policiji.

Inače, apsolutni rekord zvaničnog pijansta za volanom drži jedan tridesetosmogodišnji Nišlija. Polovinom novembra prošle godine pripadnici niške saobraćajne policije bili su zaprepašćeni kada su u večernjim satima, prilikom kontrole tog vozača, pogledali alkotest, na kome se očitavalo 5,5 promila alkohola u krvi!Nišlija je upravljao „fijatom" sa ovom smrtonosnom dozom alkohola, a svoje pijanstvo je saobraćajcima opravdao - pečenjem rakije. Nekao je uspeo da im pojasni da je morao da se lično uveri u kvalitet svog proizvoda iz kazana, pa je ispijao i „prvenac", koji ima jačinu i preko 30 gradi. A samo je čudom ostao u životu, jer je već količina od preko 4,5 promila alkohola u krvi - smrtonosna.

A sa smrtonosnom dozom u venama ipak nije „uspeo" da obori rekord jednog sugrađanina, starog oko 60 godina, koji je oktobra 2010. lakše povređen na pešačkom prelazu u Voždovoj ulici u centru grada, a koji je imao u krvi rekordnih 6,27 promila alkohola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track