BURE BARUTA: Izbegnut masakr u Pazaru!

Nije obeležen dan oslobođenja od Turaka

BURE BARUTA: Izbegnut masakr u Pazaru!

Društvo -
Policija u Kraljevu zaustavila četnike i njihovog vođu Bratislava Živkovića, koje su u Sandžaku čekale stotine besnih Bošnjaka

NOVI PAZAR - Četnička šetnja centrom Novog Pazara završena je juče ujutru u - Kraljevu!Policijske patrole zaustavile su u ranim jutarnjim satima vođu takozvanog četničkog pokreta Bratislava Živkovića na izlazu iz Kraljeva i saopštili mu da dalje - neće moći!- Živkoviću je rečeno da ima izbor - ili da se sa svojima vrati ka Kruševcu, odakle je i došao, ili će biti uhapšen - prepričava za Kurir čovek koji je bio na licu mesta.Živković, koji se upravo vratio s ratišta u Ukrajini, obučen u maskirnu bluzu sa oznakama na ramenicama koje podsećaju na činove ruske vojske i sa obeležjima četničkog pokreta na levom rukavu - predvodio je kolonu od četiri-pet automobila kad su zaustavljeni.

Vikali „Alahu egber“... Navijači u Novom Pazaru
Vikali „Alahu egber“... Navijači u Novom Pazaru

Neće doći- Policija nam je rekla da tamo nemamo šta da tražimo i da nećemo izvući živu glavu ako nas puste - preneo je pazarski sajt Sandžakpres status s društvene mreže jednog od članova Živkovićeve pratnje.U isto vreme u centru Novog Pazara počeli su polako da se okupljaju ovdašnji navijači. Oko 10 sati na trgu ispred opštine bilo je oko stotinu Pazaraca koji su došli na poziv navijačke grupe Ekstremi. Oni su povicima „Ko ne skače, taj je četnik“, „Alahu egber“ i „Ovo je Sandžak“ pozdravili donošenje bošnjačke zastave među njih.- Znamo da neće doći, ali ovde smo za svaki slučaj, da pokažemo da ih se ne plašimo - rekao nam jedan od navijača.Podsetimo, posle šetnje uniformisanih pristalica Muamera Zukorlića Novim Pazarom Živković je iz Ukrajine poručio da će 23. oktobra doći u taj grad da obeleži godišnjicu oslobođenja od Turaka i prisustvuje parastosu u Petrovoj crkvi.

Četnici nisu stigli na parastos... Petrova crkva
Četnici nisu stigli na parastos... Petrova crkva

Samo policijaOko Petrove crkve, na izlazu iz Novog Pazara, u kojoj je Bratislav Živković trebalo da s četnicima prisustvuje parastosu Srbima poginulim u borbama s Turcima, juče pre podne bilo je samo policije.

Iz sata u satPAZARCI PRATE ČETNIKE NA NETUVodeći pazarski sajtovi posvetili su i juče, kao i prethodnih dana, veliku pažnju najavljenoj četničkoj šetnji kroz Novi Pazar. Na jednom od sajtova juče je čak objavljena i fotografija Bratislava Živkovića i trojice njegovih prijatelja uz naznaku da su „četnici u vojnim uniformama održali molitvu pred polazak u Novi Pazar“. Drugi sajt objavio je da je Živković juče ujutru zaustavljen u Kraljevu sa - trojicom ađutanata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track