DAČIĆ: Državljani Srbije hitno da napuste Libiju!
Foto: Tripoli.mfa.gov.rs

Ambasada ostaje otvorena

DAČIĆ: Državljani Srbije hitno da napuste Libiju!

Društvo -
Zbog inteziviranja oružanih sukoba i krajnje nestabilne bezbednosne situacije u Tripoliju, Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje svim građanima Srbije da hitno napuste Libiju i uzdrže se od putovanja u ovu zemlju

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je danas da, s obzirom na intenziviranje oružanih sukoba u Libiji i krajnje nestabilnu bezbednosnu situaciju u Tripoliju, Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje svim građanima Srbije da hitno napuste Libiju i uzdrže se od putovanja u ovu zemlju.

Državljani Srbije koji, po raznim osnovima, borave u Libiji, za konkretna uputstva mogu se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Tripoliju, na brojeve telefona: + 21821 / 362-32-05, + 21821 / 362-32-06, navedeno je u saopštenju.

U ovom trenutku, Ambasada Srbije u Tripoliju ostaje otvorena, ali zbog nastale situacije, može da pruži konzularnu zaštitu u ograničenom obimu.

Preko Ambasade mogu se dobiti upozorenja u vezi sa kriznom situacijom u Tripoliju i okolini, kao i obaveštenja o mogućim pravcima za napuštanje libijske teritorije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track