Dačić: Potrebna nesmanjena uloga UNMIK
Foto: Nebojsa Mandic

Susret Dačić i Due

Dačić: Potrebna nesmanjena uloga UNMIK

Društvo -
Ministar spoljnih poslova Srbije ukazao je i na važnost doslednog poštovanja principa statusne neutralnosti međunarodnog prisustva na Kosovu, čiji je garant UNMIK

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ukazao je danas u razgovoru sa šefom Kancelarije UN u Beogradu Piterom Dueom na potrebu nesmanjene uloge UNMIK na terenu, posebno u kontekstu pružanja podrške dijalogu Beograda i Prištine.

Kako je saopštilo ministarstvo, Dačić je ukazao i na važnost doslednog poštovanja principa statusne neutralnosti međunarodnog prisustva na Kosovu, čiji je garant UNMIK.

Due i Dačić su razgovarali i o aktivnostima Srbije u mirovnim operacijama UN, kao i o nameri daljeg širenja aktivnosti Srbije na tom planu. Piter Due je istakao da se Srbija po svom angažmanu izdvaja kao lider u regionu Zapadnog Balkana, te da se nalazi među prvih deset evropskih zemalja po broju vojnog i policijskog osoblja u mirovnim misijama UN.

Due i Dačić su ocenili i da će regionalni okrugli sto o mirovnim operacijama UN, koji se 20. i 21. oktobra održava u Beogradu, u organizaciji UN i Srbije, predstavljati koristan forum za razmatranje daljeg doprinosa zemalja regiona promociji mira i bezbednosti u svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track