NAOBLAČENJE SA KIŠOM: Izdato upozorenje da će vodostaji biti u porastu
Foto: Reuters

Vremenska prognoza

NAOBLAČENJE SA KIŠOM: Izdato upozorenje da će vodostaji biti u porastu

Društvo -
Na Dunavu kod Novog Sada vodostaj će premašiti granicu redovne odbrane od poplava, dok će kod Šapca na Savi vodostaj biti ispod te granice naredna dva dana

BEOGRAD - U Srbiji se danas očekuje naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i jakim vetrom.

Najniža temperatura biće od 14 do 17 stepeni, a najviša od 16 na severozapadu do 25 na jugu, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Na rekama Kolubara, Ljig, Ub i Tamnava vodostaj će do srede, 24. septembra biti u porastu, uz dostizanje upozoravajućeg nivoa, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Na Dunavu kod Novog Sada vodostaj će premašiti granicu redovne odbrane od poplava, dok će kod Šapca na Savi vodostaj biti ispod te granice naredna dva dana. Na Mlavi, Peku, Timoku, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lepenici, Đetinji, Skrapežu, Moravici, Bjelici i u gornjem toku Zapadne Morave vodostaj će biti u manjem do umerenom porastu, ali neće dostići upozoravajući nivo.

U Beogradu će biti oblačno i svežije, povremeno s kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura biće oko 16, a najviša dnevna oko 18.

Biometeorološke prilike mogu usloviti uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih osoba. Dodatni oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima, pogotovo onima s povišenim pritiskom. Od meteoropatskih reakcija najizraženiji će biti glavobolja i bolovi u kostima i zglobovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track