DANAS ZAHLAĐENJE: Nestabilno i svežije vreme, mestimično pljuskovi
Foto: Marina Lopičić

Vremenska prognoza

DANAS ZAHLAĐENJE: Nestabilno i svežije vreme, mestimično pljuskovi

Društvo -
Lokalno se očekuju obilnije padavine, a moguća je pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i jakim vetrom.Vetar će biti slab i umeren pretežno istočnih pravaca. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 17 do 20, a najviša dnevna od 24 do 27 stepeni

BEOGRAD - U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, nestabilno i svežije vreme, a mestimično se očekuju kiša, pljuskovi i grmljavine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Lokalno se očekuju obilnije padavine, a moguća je pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i jakim vetrom.Vetar će biti slab i umeren pretežno istočnih pravaca. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 17 do 20, a najviša dnevna od 24 do 27 stepeni.

I u Beogradu će biti promenljivo oblačno, nestabilno i svežije vreme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.Na širem području grada moguća je pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa obilnijim padavinama, gradom i jakim vetrom.

Vetar će biti slab i umeren pretežno jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko 20, a najviša dnevnaoko 25 stepeni.Večeras, tokom noći između 30. i 31. jula i sutra 31. jula, očekuju se obilnije padavine, u većini mesta od 20 do 40 litara po kvadratnom metru za 12 sati, lokalno i oko 60 litara po kvadratnom metru, noćas na severu, a sutra u centralnim i istočnim krajevima.Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom, upozorava se u saopštenju.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 7. avgusta,u petak biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima sa grmljavinama. Moguća je pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa obilnijim padavina, pojavom grada i pojačanim vetrom. Od subote biće pretežno sunčano i toplije vreme, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track