DEČAK NA LEČENJU U NEMAČKOJ: Ocu pozlilo, Novaka u avion uneo ministar Lončar
Foto: Marina Lopičić

Bolesni mališan otputovao

DEČAK NA LEČENJU U NEMAČKOJ: Ocu pozlilo, Novaka u avion uneo ministar Lončar

Društvo -
Nadaju se najboljem: Mališan oboleo od Dandi-Vokerovog sindroma pomoć će potražiti u centru za epilepsiju „Bethel“

BEOGRAD - Uznemireni otac malog Novaka Kokorovića (4), obolelog od Dandi-Vokerovog sindroma, nije imao snage da bolesnog sina unese u avion kojim je odleteo u Nemačku na lečenje. Umesto tate Darka, to je juče ujutru na aerodromu „Nikola Tesla“ učinio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je mališana ispratio uz nadu da će se u Srbiju vratiti zdrav.Epilog borbe- Konačno imamo epilog borbe koja je trajala više od sedam dana, kad je došlo do pogoršanja Novakovog stanja. Odreagovali smo tako što smo u roku od 24 sata organizovali konzilijum naših najeminentnijih stručnjaka. RFZO je odobrio sredstva za lečenje deteta u centru za epilepsiju „Bethel“ u Bilefeldu - rekao je Lončar i dodao da su organizovali i avionski transport za dete i njegove roditelje, kojima je i firma „Elektromreža Srbije“ sa 500.000 dinara pokrila osnovne troškove boravka u Nemačkoj.Zahvalni roditeljiMinistar je naglasio da je zadovoljan što je dečaku pružena šansa da se izleči.Novakovi roditelji Dušanka i Darko bilu su uznemireni. - Pozlilo mi je, pa sam morao da popijem lekove za smirenje. Sad sam s bratom kolima krenuo za njima. Zahvalni smo svima, Lončaru, državi, narodu! To nam znači koliko i Novakov život - rekao je Darko za Kurir i objasnio da njegovog sina u narednih 15 dana očekuje postavljanje dijagnoze, a verovatno i operacija.

Dobra vestOVE NEDELJE REGISTRACIJA FONDAZA LEČENJE DECE U INOSTRANSTVU!Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da se ove nedelje očekuje registrovanje fonda za lečenje dece u inostranstvu, koji će biti privatno-javnog karaktera.- Njegov osnivač biće Vlada Srbije, jer stvar nije nimalo naivna, a kako bi ispoštovali sve zakonske normative, Vlada će biti i garant - rekao je Lončar.

RAČUNI ZA POMOĆRačuni su otvoreni u Komercijalnoj banci na ime Novak Kokorović- Dinarski: 205901100558250949- Devizni otvoren: IBAN 9031020939775RS 35205903102093977547

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track