DEČAK UMAKAO VASPITAČICAMA: Majka je kukala, a od Filipa ni traga!

Otac mališana

DEČAK UMAKAO VASPITAČICAMA: Majka je kukala, a od Filipa ni traga!

Društvo -
Stanko Eraković, čiji je trogodišnji sin neopaženo napustio obdanište „Čarolija“ i izašao na prometnu ulicu, kaže da su se on i supruga plašili najgoreg

BEOGRAD - Kad su mi javili da Filipa nema, odmah sam dotrčao. Tri puta sam optrčao ceo blok. Gledao sam na sve strane... Nigde ga nije bilo. Trčao sam po gradilištu iza crkve, oko zgrada... I supruga je stigla i počela da kuka ispred vrtića - još uvek u šoku priča nam Stanko Eraković, otac trogodišnjeg dečaka koji je u sredu neopaženo izašao iz vrtića „Čarolija“ na Novom Beogradu. Njega je na izuzetno prometnoj ulici pred točkovima automobila za dlaku spasao Zoran Nedić, crkvenjak u Crkvi Svetog Dimitrija. On ga je odveo u obližnju policijsku stanicu, a roditelji su bili u strahu pomišljajući na najgore.Umalo pod točkove- Čekali smo kad ćemo začuti sirene Hitne pomoći. Bili smo 80 odsto sigurni da Filipa više nema, jer on ne zna da se sam snađe na ulici - veli Stanko.Kad je pozvao policiju, posle 10 minuta su ga obavestili da je dete u stanici na Novom Beogradu.- Vaspitačice su u 15.20 primetile da Filipa nema i one su me pozvale. Čovek koji ga je našao i kome smo beskrajno zahvalni rekao mi je da ga je pronašao u 14.55 časova na pasareli na Bulevaru Zorana Đinđića. Uhvatio ga je u trenutku kad je Filip zakoračio na kolovoz, u poslednjem trenutku spasao ga je ispred automobila - prepričava agoniju Eraković. Stanko dodaje da sin nije svestan da se nešto strašno dogodilo: - Jako je živahan i kad sam došao u policijsku stanicu, njih troje se igralo s njim. Bila je tu i socijalna radnica.Otac apeluje da se ne kažnjavaju vaspitačice jer je, naglašava, propust proizišao s višeg nivoa.SpasilacCrkvenjak Zoran Nedić, koji je mališana spasao sigurne smrti, kaže da je, dok je išao prema crkvi, na pešačkom ostrvu video dete.- Uhvatio sam ga da ga ne bi pregazila kola. On me je gledao bez straha, jer nije ni bio svestan šta se dešava. Pokušavao sam pola sata da utvrdim odakle je došao i kad sam shvatio da ga niko ne traži, obratio sam se policiji. I moje dete ide u isti vrtić. Uprava je održala sastanak s roditeljima, na kom nam je rečeno da se dečak izmigoljio. Sva sreća pa sam naišao, kao da je to bila Božja volja! Moglo je svašta da se desi, ne smem ni da mislim na to - veli Nedić.

Prešao prometnu ulicu... Mesto gde je pronađen
Prešao prometnu ulicu... Mesto gde je pronađen

BezbednijiPREMEŠTEN U DRUGI VRTIĆStanko kaže da će Filip promeniti obdanište.- Bili smo kod direktorke Predškolske ustanove „11. april“ i tražili da ga premesti u bezbedniji vrtić, koji je makar ograđen. Ona je to odobrila i od ponedeljka će Filip ići u vrtić u Bloku 29.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track