Direktor JKP Parking servis podržao Zakon o radu
Foto: Zorana Jevtić

Više posla za mlade

Direktor JKP Parking servis podržao Zakon o radu

Društvo -
Ne može država da bude talac grupe sindikalnih vođa koji brinu samo o sebi a ne o radnicima, naveo je Andrija Čupković

BEOGRAD - Vršilac dužnosti direktora JKP "Parking servis" Andrija Čupković podržao je donošenje novog Zakona o radu.

"Kao direktor velikog komunalnog preduzeća sa više od hiljadu zaposlenih i preko 400 miliona dinara dobiti u prvih šest meseci ove godine u potpunosti podržavam donošenje novog Zakona o radu. Novi Zakon o radu je u interesu preduzeća i dobrih radnika. Jedini koji se protive novom zakonu o radu su pojedine sindikalne vođe koje se kriju iza interesa radnika a u stvari brinu samo o svom položaju. Po sadašnjem zakonu o radu koji je na snazi od 2005. godine preko 300 hiljada radnika je ostalo bez posla, a sindikalne vođe nisu ništa uradile da se izbore za njihova radna mesta. Zato je priča vođa sindikata da je postojeći zakon o radu dobar obična prevara. Ne može država da bude talac grupe sindikalnih vođa koji brinu samo o sebi a ne o radnicima", navodi Čupković.

"Novi zakon će omogućiti više posla za mlade i obezbediti zapošljavanje starijim ljudima koji su sada bez posla. Novi zakon štiti interese i investitora i radnika i države. Mi kao Parking servis smo u procesu pripreme za raspisivanje tendera za javno privatno partnerstvo za četiri javne podzemne garaže. Izgradnja ovih garaža znači oko hiljadu novih parking mesta, više od stotinu novih radnih mesta i posao za domaće građevinarske firme koje će graditi ove objekte. Ove investicije će biti lakše ako usvojimo novi Zakon o radu", kaže on.

"Zemlji koja želi da privuče investicije ne treba nstabilnost i protesti koje organizuju Orbović i Čanak. Oni govore samo u svoje ime a njihov osnovni cilj je borba protiv Aleksandra Vučića. Vreme je da Srbija počne da radi, da se razvija, da se u nju investira i da obezbedimo posao za naše ljude. Zato pozivam sve privrednike da podrže ekonomske reforme koje je pokrenuo naš premijer Vučić i vlada koju vodi", zaključuje VD direktora Parkin servisa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track