EBOLA U SRBIJI: Pod preventivnim nadzorom 708 osoba!
Foto: AP

Prati se epidemiološka situacija

EBOLA U SRBIJI: Pod preventivnim nadzorom 708 osoba!

Društvo -
Kao mera sprečavanja unošenja virusa ebole u Srbiju pod zdravstveni nadzor stavljeno je 708 osoba od kojih je 92 direktno doputovalo sa područja gde vlada epidemija ove teške bolesti

BEOGRAD - Ministarstvo zdravlja Srbije saopštilo je danas da je u okviru mera prevencije i sprečavanja unošenja virusa ebole u Srbiju, pod zdravstveni nadzor stavljeno 708 osoba, od kojih su 92 doputovale s područja ugroženih tom bolešću.

"Prateći kretanje epidemiološke situacije Ebola virusnog oboljenja (EVO) u svetu i odgovarajućih preporuka Svetske zdravstvene organizacije (SZO), do sada su u koordinaciji Ministarstva zdravlja preduzete sve neophodne mere prevencije i sprečavanja unošenja virusa Ebole u Srbiju", piše u saopštenju.

Dodaje se da je nakon pojave prvog slučaja obolevanja od Ebole na teritoriji Evrope, potrebno intenziviranje do sada preduzetih mera unutar zdravstvenog sistema Srbije, a u skladu sa preporukama SZO.

"U tom cilju, Ministarstvo zdravlja preduzelo je, između ostalih aktivnosti, i mere obezbeđivanja dodatnih količina zaštitne opreme", piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track