EMBARGO: Albanija ponovo uvela blokadu Prištini!
Foto: Tanjug

Ekonomske pretnje

EMBARGO: Albanija ponovo uvela blokadu Prištini!

Društvo -
Predsednik Privredne Komore Kosova Safet Grđaliu je na zajedničkom sastanku sa proizvođačima brašna na Kosovu rekao da uvođenje ponovne blokade govori da u Alabijni postoji jak lobi koji

PRIŠTINA - Tirana je ponovo uvela blokadu za uvoz kosovskog brašna u Albaniju, rečeno je danas u Privrednoj komori Kosova.

Kako prenosi RTV 21, predsednik Privredne Komore Kosova Safet Grđaliu je na zajedničkom sastanku sa proizvođačima brašna na Kosovu rekao da uvođenje ponovne blokade govori da u Alabijni postoji jak lobi koji blokira izvoz kosovskog brašna.

On je dodao da sumnja u rezultate laboratorija koje su uradile, kako je kazao, "dirigovani" izveštaj, prema kojem je kosovsko brašno kontaminirano i nema količinu proteina propisanu prema evropskim standardima. Ministar poljoprivrede Kosova Blerand Stavileci je kazao da je sve što je u vezi sa izvozom kosovskog brašna postalo ozbiljno pitanje i da će njegovo ministarstvo pokušati da pronađe rešenje tog problema, prenosi TV Kohavizon.

Poljoptivredni ekspert i profesor na poljoprivrednom fakultetu u Prištini Ismet Rusinovci je rekao da nije tačno da brašno sa Kosova nema dovoljno proteina, ocenivši da je brašno sa Kosova prema standardima kvalitetnije od brašna koje u Albaniju stiže iz Vojvodine i ostalih država. On je rekao i da je brašno iz Vojvodine "stajalo od četiri do pet godina po skladištima", zbog čega je, kako je dodao, nedovoljno kvalitetno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track