(FOTO) Predstavljena markica sa likom patrijarha Pavla
Foto: Nebojša Mandić

Obeležavanje 100 godina rođenja

(FOTO) Predstavljena markica sa likom patrijarha Pavla

Društvo -
Poštanska markica sa njegovim likom predstavlja veliko delo našeg vremena jer se do skora ovako nešto nije moglo ni zamisliti, poručio patrijarh Irinej
1 / 2 Foto: Nebojša Mandić

BEOGRAD - Milan Krkobabić, direktor Javnog preduzeća "Pošta Srbije" predstavio je danas poštansku marku posvećenu obeležavanju 100 godina od rođenja nekadašnjeg patrijarha Pavla.

Krkobabić je na svečanosti u Muzeju PTT izjavio da je misija tog Javnog preduzeća da neguje sve što što je bitno za srpsku tradiciju.

- Imamo razvijenu duštvenu odgovornost, a izdavanje ove markice predstavlja deo te odgovornosti prema našem društvu. Patrijarh Pavle je velika ličnost naše istorije i kada bi svi skupa pokušali bar malo da živimo onako kako je on govorio, svima bi bilo bolje - kaže Krkobabić.

Svečanosti je prisustvovao i patrijarh Irinej, koji je kazao da je pavle bio čovek iz naroda i za narod, pristupačan svima.

- Poštanska markica sa njegovim likom predstavlja veliko delo našeg vremena jer se do skora ovako nešto nije moglo ni zamisliti. Pavle je mudro vodio brod naše crkve u teškim vremenima - kaže patrijarh Irinej.

Nikola Selaković, ministar pravde kaže da je patrijarh Pavle bio jedan od velikana koji su Srbiju uveli u 21. vek.

- Patrijarh Pavle je jedan od retkih velikana koje je Srbija imala tokom teške poslednje decenije 20. veka - kaže Selaković.

Inače, poštanska marka autora Bobana Savića "100 godina od rođenja Patrijarha srpskog Pavla" štampana je u tiražu od 25.000 primaraka i namenjena je za slanje pisama u unutrašnjem poštanskom saobraćaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track