GAŠIĆ: Potpisan krovni sporazum o vojnoj saradnji Rusije i Srbije!
Foto: Marina Lopicic

GAŠIĆ: Potpisan krovni sporazum o vojnoj saradnji Rusije i Srbije!

Društvo -
Potpisani sporazum je osnov da se krene u pregovore o modernizaciji Vojske Srbije, kupovini opreme, rezervnih delova, a možda i aviona o čemu je bilo reči 2012, rekao je srpski ministar odbrane Bratislav Gašić

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je danas da je sporazum o vojno-tehničkoj saradnji Srbije i Rusije krovni sporazum, na osnovu kojeg će se u ubudućnosti razvijati vojna saradnja dve zemlje.

"Ovo je prvi sporazum koji je Srbija potpisala sa Ruskom federacijom kao samostalna država i to je osnov da krenemo u pregovore o modernizaciji Vojske Srbije, kupovini opreme, rezervnih delova za naša sredstva, možda i avione o čijoj smo kupovini razgovarali 2012. godine", rekao je Gašić za Radio-televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima, sporazum je osnov i za vojno-medicinsku, tehničku i vojno-obrazovnu saradnju dve zemlje. Komentarišući juče održanu vojnu paradu "Korak pobednika", Gašić je ocenio da je ona besprekorno prošla, ali da će se u narednim uraditi analiza te manifestacije i utvrditi da li je bilo propusta.

Upitan koliko je parada koštala, ministar je odgovorio da to "nije najvažnije pitanje" i da će sigurno koštati manje nego neke druge manifestacije.

( Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track