Bratislav Gašić: Srbija je pouzdan partner
Foto: Dragan Kadić

Srbija na samitu NATO

Bratislav Gašić: Srbija je pouzdan partner

Društvo -
Ministar odbrane razgovarao je sa ambasadorom Velike Britanije u Beogradu Denisom Kifom

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da je učešće Srbije na samitu NATO u Velsu potvrda da zauzima poziciju kredibilnog i pouzdanog partnera, i da je njeno jasno opredeljenje da u saradnji sa različitim zemljama usvaja najviše standarde u pojedinim oblastima.

Gašić je, u razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije u Beogradu Denisom Kifom konstatovao da je Srbije na samitu NATO potvrda i da razvija odnos saradnje sa zemljama Istoka i Zapada, ne narušavajući koncept vojne neutralnosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

"Naše je jasno opredeljenje da u saradnji sa različitim zemljama usvajamo najviše standarde u pojedinim oblastima. Samit je bio prilika za upoznavanje sa aktuelnim pitanjima regionalne i globalne bezbednosti, kao i sa pokrenutim inicijativama za unapređenje interoperabilnosti partnerskih država i NATO, što je jedan od naših ciljeva, kada je reč o politici odbrane", rekao je Gašić.

Ministar odbrane je, uz čestitke za uspešnu organizaciju skupa, naglasio da bi učešće Srbije na sličnim događajima u narednom periodu bilo od velike koristi za njen sistem odbrane.

Gašić i Kif su na sastanku razgovarali i o vojnoj saradnji sa Ujedinjenim Kraljevstvom, reformi sektora bezbednosti, odnosima s javnošću, učenju engleskog jezika i saradnji kroz NATO poverilački fond, jer su te oblasti ocenjene kao značajne za razvoj odnosa dve zemlje.Ministar Gašić pozvao je ministra odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Majkla Falona da poseti Srbiju u narednom periodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track