Gašić u Mirijevu: Ključevi 9 stanova za vojne penzionere
Foto: Tanjug

Dočekali krov nad glavom

Gašić u Mirijevu: Ključevi 9 stanova za vojne penzionere

Društvo -
Ministar poručio da će u naredne dve ili dve i po godine biti izmirene sve potrebe za stanovima u vojsci
1 / 2 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić uručio u Mirijevu ključeve devet stanova penzionisanim pripadnicima Vojske Srbije.

On je poručio da će u naredne dve ili dve i po godine biti izmirene sve potrebe za stanovima u vojsci. "Očekujem da u naredne dve do dve i po godine, ako ovakvim tempom nastavimo i ako bude sprovedeno sve što smo uspeli da uvedemo u proteklih 120 dana, nemamo nijednog pripadnika vojske, ni penzionera ni u redovnom sastavu, na čekanju za stan", rekao je Gašić novinarima. Prema njegovim rečima, na listi čekanja je trenutno 19.500 pripadnika vojske, a do pre nekoliko meseci bilo ih je za hiljadu više.

On je objasnio da se taj broj smanjio jer su odobrena i novčana sredstva odnosno krediti za kupovinu novih stambenih jedinica. Upitan da li je preambiciozno da se u naredne dve i po godine dodeli 19,5 hiljada stanova, Gašić je rekao da će se spisak koji datira još iz 90-tih godina prošlog veka revidirati jer su mnogi sa spiska već rešili stambeno pitanje, a na spisku ima i preminulih.

U procesu revidiranja spiska Ministarstvo odbrane, kako je istakao, neće nikome naneti štetu. Ministar je istakao da ima i onih koji su protivpravno ušli u neke stambene jedinice i to pitanje se sada rešava. Uručujući ključeve penzionisanim pripadnicima vojske Gašić je rekao da se u Srbiji sve može samo kada se hoće i da današnji dogadjaj to dokazuje.

"Srbija misli i na ljude koji čekaju 30 i više godina na stan, a koji su sva svoja bogatstva i imovinu i sve ono što su sticali kroz radni vek ostavili na teritoriji drugih država", rekao je Gašić.

Govoreći o problemima sa kojima se suočava na terenu, Gašić je rekao da postoje zgrade koje nemaju upotrebnu dozvolu, ali je napomenuo da ministarstvo odbrane i Vojska Srbije svakako vode računa o onima koji najduže čekaju na rešavanje stambenog pitanja.

Penzionerka Stanislava Zec čiji je suprug radio kao zastavnik prve klase u Kninu i koja se u Srbiju doselila 1995. godine, dobila je danas ključeve od stana površine 45,5 kvadrata i ovom prilikom je zahvalila ministru odbrane i premijeru Aleksandru Vučiću, koji joj je pre godinu i po dana obećao da će upravo u tom roku biti stambeno zbrinuta. Na stan, u kojem će živeti sa ćerkom, čekala je, kako kaže, 19 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track