Gašić:U septembru smene na čelu fabrika namenske
Foto: Fonet

Ministar odbrane

Gašić:U septembru smene na čelu fabrika namenske

Društvo -
Ako kompanije imaju monopolsku poziciju na tržištu, svu podršku države i koriste izdašne subvencije, a pritom posluju u minusu i još su medu najvecim poreskim dužnicima, direktori tih firmi moraju da budu smenjeni, rekao je za Gašić

BEOGRAD- Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je da će u septembru biti promena na čelu fabrika namenske industrije.

"Ako kompanije imaju monopolsku poziciju na tržištu, svu podršku države i koriste izdašne subvencije, a pritom posluju u minusu i još su medu najvecim poreskim dužnicima, direktori tih firmi moraju da budu smenjeni, rekao je za Gašić.

Govoreći o mogućim zloupotrebama položaja, Gašic je istakao da to nije u njegovoj nadležnosti.

"Da li je bilo nepravilnosti u prodaji oružja i da li ce neko za to da odgovara, utvrdice Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vojnobezbednosna agencija. Mene iskljucivo zanima bilans poslovanja, a on je izuzetno loš", naveo je Gašic.

Kako prenosi list, prema zvaničnim podacima Poreske uprave, od 30. juna ove godine Zastava oružje iz Kragujevca duguje više od sedam milijardi dinara poreza.

Odmah za njom je Krušik iz Valjeva, koji duguje 2,3 milijarde dinara, PPT Namenska iz Trstenika duguje 1,9 milijardi dinara, a sledeci dužnik na listi je Sloboda iz Cacka, koja državi duguje 382 miliona dinara.

(Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track