Goran Miletić: Istekao je rok za zabranu,  Prajd će biti održan po planu! Krećemo u 12 sati
Foto: Beta

Član organizaciong odbora parade

Goran Miletić: Istekao je rok za zabranu, Prajd će biti održan po planu! Krećemo u 12 sati

Društvo -
Po zakonu u ponoć je istekao rok kada smo trebali da budemo obavešteni o zabrani, a pošto se to nije desilo Prajd će biti održan kako je i najavljeno, rekao je Miletić

BEOGRAD - Šetnja u okviru Parade ponosa, centralnim gradskim ulicama biće danas održana kako je i planirano.

Član organizaciong odbora Prajda Goran Miletić rekao je da taj odbor nije tokom večeri dobio informaciju da je na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti zabranjeno održavanje Prajda.

"Po zakonu u ponoć je istekao rok kada smo trebali da budemo obavešteni o zabrani, a pošto se to nije desilo Prajd će biti održan kako je i najavljeno", rekao je on.

Miletić je objasnio i da u slučaju zabrane organizatori moraju biti pozvani da im se uruči rešenje o zabrani, i dodao da se to nije dogodilo.

Organizatori Prajda su juče najavili okupljanje u 11.30 ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj, a učesnici će moći da dođu iz tri pravca - iz pravca Slavije, iz pravca Kneza Miloša od Londona i iz pravca Železničke stanice gde će biti i ulaz za novinare.

Povorka treba da se kreće ulicom Kneza Miloša, do Skupštine Srbije gde će skrenuti na Trg Nikole Pašića, a kod Gradske skupštine biće završeno okupljanje.

Predstavnik Dveri Bosko Obradović rekao je Tanjugu da su prošle noći posle protesta protiv Prajda, pozvali ljude da se raziđu i da se okupe danas u 16 časova ispred hrama Svetog Save odakle će organizovati litiiju centralnim gradskim ulicama.

Taj pokret sinoć je organizovao protest u centru Beograda koji su obezebđivale jake policijske snage.

Tokom protesta nije bilo većih incidenata, a zbog prekršaja, odnosno pokušaja održavanja neprijavljenog skupa, priveden je jedan monah.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track