HITNA TRANSPLANTACIJA: Mali Lazar (2) jutros otputovao u Italiju, Novak (4) leti u petak
Foto: Nuovoospedalebg.it

Avionom Vlade Srbije

HITNA TRANSPLANTACIJA: Mali Lazar (2) jutros otputovao u Italiju, Novak (4) leti u petak

Društvo -
RFZO odobrio je lečenje i za dve godine starijeg Novaka Kokorovića u Nemačkoj koji u bolnicu „Krankenhaus Mara Maraweg“ u Belefildu putuje u petak

BEOGRAD - Teško oboleli dvogodišnji Lazar Koljibabić (2), otputovao je jutros avionom vlade Srbije u Italiju na hitnu transplantaciju jetre.

Reč je o bolnici Azienda Ospedaliera Papa Giovanni XXIII u gradu Bergamo.

Lekarska komisija za upućivanje pacijenata na lečenje u inostranstvo, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, odobrila je juče lečenje za malog Lazara, ali i za dve godine starijeg Novaka Kokorovića (4) u Nemačkoj u bolnici „Krankenhaus Mara Maraweg“ u Belefildu.

Novak Kokorović u Nemačku putuje u petak, dok je mali Lazar u Italiju već otputovao. Novak ima Dendi Voker sindrom - gde dolazi do oticanja mozga i čestih epileptičnih napada, a oboljenje se javlja kod jednog od 30.000 mališana. Njegovo zdravstveno stanje u poslednjih nekoliko dana naglo se pogoršalo, a u Srbiji su iscrpljene sve mogućnosti dijagnostike i njegovog lečenja. Roditelji malog Novaka Kokorovića pre 11 godina izgubili su devojčicu koja je bolovala od iste bolesti kao i njen brat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track